I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

„Sunčana jesen“: Najstariji volonteri Crvenog krsta za primer i ponos

Tradicionalnom manifestacijom „Sunčana jesen života“, članovi i volonteri Crvenog krsta Zrenjanin prigodnim programom i uručivanjem zahvalnica najstarijim volonterima, priveli su kraju obeležavanje meseca oktobar, meseca solidarnosti i brige o starijim sugrađanima.

Pozdravljajući prisutne, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević istakla je da starenje građanstva danas predstavlja jedan od najvećih uspeha čovečanstva, ali da je i jedan od najvećih izazova.

I Taxi Zrenjanin

-Ovom manifestacijom, ali i brojnim drugim aktivnostima volonteri Crvenog krsta žele da skrenu pažnju na često neprepoznatljiv i zanemaren doprinos starijih osoba u porodici, lokalnoj zajednici i društvu. Vrlo je važno da se promoviše društvo za sve generacije u kome svi imaju jednake mogućnosti – naglasila je Tanasijević.

Sekretarka se na kraju zahvalila Đuri Mijatovu i njegovoj Fondaciji „Ljilja i Milka Mijatov“, koja im je pomogla da današnju svečanost organizuju na najbolji mogući način.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U okviru manifestacije uručene su nagrade najstarijim aktivnim volonterima Crvenog krsta Zrenjanin, kao i nagrada bračnom paru sa najdužim bračnim stažom koji se prijavio na konkurs ove humanitarne organizacije.

Osamdesettrogodišnja Dragica Prekajski najstarija je aktivna volonterka Crvenog krsta Zrenjanin sa preko 30 godina volonterskog staža. Ona i danas posvećeno učestvuje u mnogim aktivnostima organizacije.

Sedamdesetosmogodišnji Šandor Lošonci volonter je Crvenog krsta Zrenjanin od 1991. godine. Od tada aktivno učestvuje u humanitarnim, zdravstveno-preventivnim i sportskim aktivnostima organizacije.

62 GODINE U SREĆNOM BRAKU

Bračni par, koji je najduže u braku i koji se javio na konkurs raspisan od strane Crvenog krsta, su Mirjana i Ljubomir Cvejić. Oni su ove godine proslavili 62. godišnjicu braka.

Mirjana Cvejić je za naš portal istakla da tajna dugog i srećnog braka leži u uzajamnom poštovanju, poverenju, pažnji i ljubavi, dok je njen suprug šaljivo dodao „i u odgovoru – da mama, u pravu si“.

Tradicionalno, tokom svečanosti, proglašeni su najbolji radovi pristigli na likovno literarni konkurs ,,Moji baba i deda“ i dodeljene su nagrade njihovim autorima, predškolcima i učenicima osnovnih škola od 1. do 4. razreda.

REZULTATI LIKOVNO – LITERARNOG KONKURSA ,,MOJI BABA I DEDA“:

OSNOVNE ŠKOLE  – LIKOVNI KONKURS:

1. Anja Milanović, OŠ ,,Đura Jakšić“, Zrenjanin ( IV razred )
2. Teodora Kovač, OŠ ,,Bratstvo jedinstvo“, Belo Blato ( IV razred )
3. Adrian Kelemen, OŠ ,,Jovan Cvijić“, Zrenjanin ( IV razred )

OSNOVNE ŠKOLE – LITERARNI KONKURS:

1. Jana Dragić, OŠ ,,Jovan Cvijić”, Zrenjanin ( IV razred )
2. Tamara Pjevač, OŠ ,,Jovan Dučić“, Klek ( IV razred )
3. Stefan Rapić, OŠ ,,Petar Petrović Njegoš“, Zrenjanin ( IV razred )

LIKOVNI KONKURS PREDŠKOLSKIH USTANOVA

1. Sara Mijatović, vrtić pri OŠ ,,Petar Kočić“, Banatski Despotovac,
2. Vanja Milankov, PPP ,,Neven“, Zrenjanin
3. Nikolina Vučetić, vrtić ,,Bambi“, Zrenjanin

Na konkursu je posebno nagrađen rad pod nazivom ,,Naši preci“,  odeljenja IV3 Osnovne škole ,,Jovan Cvijić“ iz Zrenjanina.

Ovogodišnju manifestaciju su prigodnom predstavom, pesmom i recitacijama ulepšali i učenici četvrtog razreda OŠ ,,Đura Jakšić“.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
  • Divider

  • Divider
Na vrh