I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Sugrađani kojih se jako retko setimo

Jedan od realnih problema koji se uvek vešto izbegava i stavlja ad acta jeste život invalida u našem gradu. Da li ste pomislili da imamo malo hendikepiranih sugrađana zato što ih ne viđate uopšte u gradu, u kolicima koja im nadomešćuju ono što im je život uskratio ili oduzeo? Ne. Ne možete ih videti ne zato što ih ima malo nego zato što nemaju uslova za kretanje po gradu, za ulazak u mnoge javne institucije. Zato što ih se jako retko setimo i još ređe obratimo. Oni koji su se rodili s hendikepom naučili su od početka da žive posebnim načinom života, a oni koji su prekinuti negde na „pola puta“ i zauvek se oprostili od normalnog funkcionisanja-njima je možda još teže da otpčnu potpuno novi život. Međutim, i takvi, uskraćeni za brojne aktivnosti, ovi ljudi se ponekad bore i više od nas koji izbezumljeno trčimo sopstvenim nogama, udarajući glavom o zid. I više od nas koji sedimo skrštenih, zdravih ruku i čekamo da nam sreća padne direktno na glavu. Od boraca treba učiti, od onih koji su pobedili pravu životnu bitku i posle nje zadržali osmeh na licu. Oni se već dovoljno bore uz pomoć svojih pomagala, kolica, a mi treba da im pomognemo da dobiju veću šansu.

Portal I love Zrenjanin podržava akciju koju organizuju udruženje „Grupa proces“, Ministarstvo omladine i sporta, Kancelarija za mlade Zrenjanin i radio Zrenjanin, a koja bi trebala da pruži pomoć osobama sa invaliditetom. Akcija će se održati u ponedeljak 30. januara u centru grada u periodu od 10:30-13h, i verujemo da će doći svi koji imaju predlog kako pružiti konkretnu pomoć, koju primedbu uputiti gradskoj Upravi i nadležnom ministarstvu, a najjači utisak dala bi upravo lica sa invaliditetom koja bi mogla otvoreno da iskažu svoj problem.

PerSu marketi
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh