I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Suđenje Dragiću prvi put otvoreno za javnost

Neposredno po završetku ponovljenog suđenja Miletu Dragiću, vlasniku firme „Mile Dragić“ za aferu „pancir“, koje je po prvi put bilo otvoreno za javnost, optuženi za krivično delo zloupotrebe ovlašćenja u privredi u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja izneo je svoje utiske o dosadašnjem sudskom procesu. Dragić sa svojim advokatskim timom stoji i dalje iza tvrdnje da je u pitanju politička nameštaljka i da su za to odgovorni ljudi iz nekadašnje vlasti predvođeni Mlađanom Dinkićem.

– Politički motivisan proces protiv mene vodi se već osam godina i sve ove godine dokazujem da sam imao pravo da samostalno formiram cene kao proizvođač i da te cene koje sam ponudio nisu veće, čak šta više – manje  su nego što ih prodajem  inostranim državama – rekao je ovaj zrenjaninski biznismen.”Dokazao sam da je Apelacioni sud u svojoj presudi vraćanja na prvobitni Opštinski sud podlegao političkim uticajima i nije sudio po pravdi”- dodao je Dragić.

Dragić tvrdi “da je aferu “pancir” 2005. godine izazvao Mlađan Dinkić a da su je nastavili pojedinci iz Demokratske stranke kako bi ugrabili  posao od radnika i zaposlenih u proizvodnji “Mile Dragić”” i čvrsto veruje da će ova vlast izaći na kraj sa takvim  negativnim trendovima u srpskom tužilaštvu. On smatra i da je već pobedio činjenicom da je po prvi put suđenje bilo otvoreno za javnost kao i da Prvostepeni opštinski sud u Zrenjaninu  po njegovom mišljenju nije podlegao političkim pritiscima, odnosno da ima slobodnih sudija koje na podležu pritiscima i koji rade posao “po svojoj savesti”.

OD NEKADAŠNJIH 8000 OSTALO 200 RADNIKA

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Na pitanje koliko je zaposlenih imao u firmi i kakvi su gubici ne samo za Srbiju već i za Zrenjanin, Dragić kaže:

 – U firmi sam imao preko hiljadu zaposlenih. Do ove afere 2005. bio sam četvrti izvoznik u Srbiji. U to vreme sam bio iza Elektroprivrede Srbije, Sartida  i NIS-a. Imali smo velike izvozne kapacitete koji su nam ovom „aferom “ ukinuti policijsku i vojnu opremu kupuju Ministarstva koja su vezana sa Vladama, a ni jedna vlada, odnosno država neće da radi  sa ljudima iza kojih stoji pečat “pljačke stoleća“. Ova firma je bila uspešna i jedno vreme je imala i 8000 radnika širom Srbije, koji su radili za izvoz a sad smo “spali” na 200 radnika koji teško zarađuju svoj hleb i kako vreme prolazi tako se i u svetu ne samo kod nas vidi besmislica ove politički iskonstruisane afere. Sa promenom vlasti oseti se da čelična klešta koja su stezala ovu firmu pomalo popuštaju – rekao je Mile Dragić.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh