I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Dobre Vesti našeg grada

Studentima i učenicima uručeni ugovori o dodeli stipendija

Najuspešnijim studentima i učenicima srednjih škola sa teritorije Grada Zrenjanina danas su svečano uručeni ugovori o dodeli novčanih sredstava za školsku 2012/2013 godinu. Sredstva u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara obezbedio je Grad Zrenjanin iz budžeta za 2013. godinu.

„Ovo je jedna od najuspešnijih investicija koje se trenutno sprovode u našem gradu“, istakla je Dubravka Bengin Bulovan,  predsednica Komisije za dodeljivanje novčanih sredstava. Ona je dodala da su kriterijume konkursa ove godine ispunila 84 studenta i 2 učenika srednjih škola. Studenti će, na mesečnom nivou, dobijati po 8.600 dinara, i to u 9 mesečnih rata, dok će učenicima srednjih škola, po istom principu, biti isplaćivano po 4.000 dinara na mesečnom nivou . „Nadam se da će uz pomoć pomenutih sredstava, ovi mladi ljudi nastaviti svoje uspešno školovanje“, dodala je Bengin.
Ugovore o dodeli novčanih sredstava studentima i učenicima danas je podelio gradonačelnik Zrenjanina mr Ivan Bošnjak. „Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da ugostim ovako mlade i uspešne ljude koji predstavljaju budućnost Zrenjanina. Ovo je nešto najlepše što se dogodilo u Zrenjaninu od početka 2013. godine“, istakao je Bošnjak.

Gradonacelnik urucuje stipendije I love Zrenjanin

Konkurs sa dosta visokim kriterijumima za dobijanje novčanih nagrada Grada Zrenjanina raspisan je u decembru. Za novčana sredstva mogli su da konkurišu svi redovni studenti druge ili viših godina sa prebivalištem na teritoriji Grada Zrenjanina, koji se školuju na budžetu Republike Srbije, sa prosekom ocena 9,00 i više. Osim odličnog uspeha, ključni kriterijum za učenike koji su se prijavili na konkurs bio je i da su u prethodnoj školskoj godini ostvarili pojedinačne rezultate na republičkim takmičenjima u organizaciji Ministarstva prosvete, osvajanjem jednog od prva tri mesta, ili učestvovanjem na nekom međunarodnom takmičenju. Jedan od zajedničkih uslova bio je da, na osnovu Zakona o učeničkom i studentskom standardu, učenici i studenti koji ispunjavaju kriterijume na oba nivoa moraju da se opredele da li će primati gradsku nagradu ili republičku stipendiju.

PerSu marketi

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh