I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Najnovije vesti

Štrajk upozorenja u zrenjaninskoj bolnici – obustava rada na sat vremena

U zrenjaninskoj bolnici „Đorđe Joanović“ u sredu 3. februara biće održan jednosatni štrajk upozorenja tokom kog će članovi reprezentativnih sindikata izneti negodovanje povodom donošenja Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru.

Reč je o štrajku svih javnih službi u državi, a kako je Portalu I love Zrenjanin rekao predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, Aleksandar Nedeljkov – rad će na sat vremena biti obustavljen u Poliklinici i na odeljenima koja imaju mogućnosti da stanu.

– Niko od pacijenata neće ostati bez pregleda, mi samo želimo da iskažemo da smo protiv takvog zakona i u to vreme ćemo svima deliti propagandni materijal kako bi bili informisani i upoznati sa situacijom, rekao je Nedeljkov.

Sindikalci širom Srbije navode da će Zakonom o sistemu plata biti umanjen nivo dostignutih prava garantovanih zakonom o radu i kolektivnim ugovorima, te da će uslediti i smanjenje plata.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

bolnica11

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh