I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Štrajk upozorenja u školama 28. oktobra

Predstavnici Sindikata prosvetnih radnika Banata Jasna Janković i Zvonimir Jović najavili su danas da će prosvetari 28. oktobra održati štrajk upozorenja nezadovoljni tretmanom od strane države.

Tog dana neće biti održan prvi čas u prepodnevnoj i prvi u popodnevnoj smeni.

prosvetni-radnici

Jankovićeva je podsetila da su prosvetari ranije potpisali sporazum prema kom se država obavezala da će 1. januara 2016. primeniti Zakon o platama u celom javnom sektoru, i da je takođe potpisano da će prosvetari do kraja 2015. dobiti materijalnu pomoć kojom bi se bar jednokratno poboljšao njihov položaj.

I Taxi Zrenjanin

– Prošlog meseca smo opet imali za 2000 dinara manju zaradu od republičkog proseka. Od svega što je sa nama potpisala u aprilu, država ništa nije uradila – ministarka Kori Udovički nas je samo jednom pozvala na razgovore o platnim razredima, a njeni pomoćnici su nam saopštili da Zakon o platnim razredima skoro da nije moguće napraviti u Srbiji, da su se oni mnogo trudili ali da je MMF dao drugu instrukciju ili predlog da se radi na drugi način. Što se tiče novčane pomoći, o tome smo u više navrata razgovarali sa ministrom Srđanom Verbićem, tri puta smo se obraćali premijeru i jednom ministru finansija, da nas prime i da razgovaramo o visini potpisane pomoći koja bi trebala da bude do visine jedne plate, dakle 40.000 dinara. Dakle, reč je o dogovoru „do tog iznosa“, i on bi mogao biti i 500 i 40.000 dinara, to još ne znamo, rekla je predstavnica sindikata naglasivši da je žalosno što se ova situacija ponavlja iz godine u godinu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Njen kolega Zvonimir Jović skrenuo je pažnju na nekorektno ponašanje direktora pojedinih škola koji neće da prime zaposlene, šalju ih u druge gradove i opštine zbog čega se nepotrebno troši novac za putne troškove.

– Ima dosta takvih slučajeva. Mi smo ministru prosvete dali spisak direktora i tražili njihovu smenu, a ukoliko se ništa ne preduzme, na konferenciji za novinare iznećemo javno imena i prezimena takvih direktora. Ne vidimo drugi način da se izborimo za zaposlene, rekao je Jović na kraju.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh