I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Stotine ukusnih kolača na jubilarnim „Slatkim danima“ u Belom Blatu (FOTO)

Raskošne doboš torte, preukusne šam-rolne, pite od jabuka, štrudle od maka i oraha, kremasti kolači, tufahije, išleri, breskvice i još mnogo slatkih domaćih kolača, bili su dovoljan razlog da veliki broj ljubitelja slatkog u nedelju posete naseljeno mesto Belo Blato.

Povod je bila deseta, jubilarna manifestacija „Slatki dan“ koju su vredne članice beloblatskog Kluba Žena organizovale na otvorenom, u dvorištu Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“. Cilj ove manifestacije, osim izložbe i degustacije slatkih kolača, jeste i očuvanje starih recepata koje bi trebalo preneti i na mlađe generacije. Iz tog razloga ova manifestacija je svake godine velika prilika za domaćice da pokažu svoja „kolačarska umeća“ koja su nasledila od svojih predaka.

PerSu marketi

Na ovogodišnjoj „slatkoj manifestaciji” takmičarskog karaktera učestvovalo je blizu dvadeset udruženja iz više naseljenih mesta sa teritorije Vojvodine, čije su članice, osim tradicionalnim domaćim kolačima, trpeze ulepšale i kreativnim ručnim radovima i raznim jesenjim plodovima.

Prema oceni žirija, čiji su članovi „morali” da probaju blizu stotinu ukusnih slatkih specijaliteta, najukusnije kolače je pripremila Gordana Markov iz Ečke, drugo mesto je pripalo Katarini Šulji iz Padine, dok je treće mesto osvojila Marija Maron iz Mužlje.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Nagrade i priznanja za najlepšu trpezu i štand pripale su tamičarskim ekipama iz Novog Bečeja, Srpskog Itebeja i Aradca.

Predsednica Kluba Žena iz Belog Blata Anuš Šimon rekla je da su lepo vreme, šarenilo kolača i kreativnost domaćica doprineli, da jubilarni „Slatki dan” bude jedan od najposećenijih do sada, i izrazila je nadu, da će ovaj događaj i dalje predstavljati „jedno parče kolača” u promovisanju njihovog sela i života meštana.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh