I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Svetosavske stipendije – otvoren konkurs za srednjoškolce i studente

Udruženje „Svetosavlje“ pozvalo je sve zainteresovane talentovane učenike srednjih škola i studente fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija, a koja potiču iz porodica sa više dece, sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina i opštine Žitište, da učestvuju na konkursu za dodelu Svetosavske stipendije za školsku 2018/2019 godinu.

Za ove potrebe, „Svetosavlje“ je obezbedilo ukupno 1.250.000,00 dinara i to:

  • 15 stipendija učenicima srednjih škola, u ukupnom godišnjem iznosu od po 50.000,00 rsd.
  • 5 stipendija studentima fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija koji su prvi put upisali semestar na godini studiranja, u ukupnom godišnjem iznosu od po 100.000,00 rsd.

Svetosavska stipendija se dodeljuje u 10 jednakih mesečnih rata.

I Taxi Zrenjanin

Konkurs je otvoren do 27. oktobra, a detaljne informacije i potrebna dokumentacija se mogu preuzeti na internet prezentaciji organizacije Svetosavlje: www.svetosavlje.rs

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U slučaju potrebe za detaljnijim informacijama, zainteresovani mogu pozvati profesora Raku Tomovića,069 876 2306 radnim danima u periodu od 8 do 16 časova.

-„Svetosavlje“ okuplja ljude koji su nešto više stekli u životu i podstiče ih na solidarnost, čovekoljublje, bratoljublje i rodoljublje. Dakle, sve ono što predstavlja najbolje u našem narodu, a oličeno je u liku Svetog Save kao najpoštovanije i najznačajnije ličnosti u našoj istoriji. „Svetosavlje“ ima misiju da podstiče celokupni naš narod da obrati više pažnje na negovanje sopstvene tradicije i istorije i vraćanje trajnim vrednostima i sklopu toga naročito posvećuje pažnju podizanju svesti kod onih koji imaju da prelivaju i pokazuju više solidarnosti prema onima koji imaju manje – predsednik udruženja „Svetosavlje“, Dragan Vidaković.

Svetosavska stipendija se dodeljuje devetu godinu za redom, a želja „Svetosavlja“ je da ohrabri i pomogne školovanje talentovane dece iz porodica sa više dece i ukaže celokupnoj javnosti na njihov položaj i potrebu da naše društvo više obrati pažnju na njih.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh