I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Stipendije „Svetosavlja“ – učenicima i studentima na ponos porodici i gradu

Organizacija „Svetosavlje“ nakon čina svečanog potpisivanja ugovora, uručila je studentima i đacima Svetosavske stipendije za školsu 2019./2020. godinu.

Za ovu namenu „Svetosavlje“ je obezbedilo  ukupno 1.150.000,00 dinara koji će biti raspoređeni za 15 stipendija učenicima srednjih škola u ukupnom godišnjem iznosu od po 50.000,00 dinara i 4 stipendije studentima fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija u ukupnom godišnjem iznosu od po 100.000,00 dinara.

„Svetosavski fond“ formiran je 2011. godine sa željom da se ukaže na prave vrednosti, da pomogne i ohrabri školovanje dece i ujedno donekle rastereti njihove roditelje. Jedan od kriterijuma je i da deca potiču iz višečlanih porodica slabijih materijalnih mogućnosti sa teritorije Zrenjanina i opštine Žitište. Do sada je ova stipendija dodeljena za 52 studenta i 118 đaka od kojih je značajan broj već završio školovanje i zaposlio se.

I Taxi Zrenjanin

Stipendije za 15 đaka i 4 studenta

Dobitnici Svetosavske stipendije za školsku 2019/2020 godinu su sledeći studenti: Verica Simić, Medicinski fakultet , Anđela Jovanović Filozofski fakultet, Nemanja Stojanović TF M.Pupin i Kristina Bucu Pravni fakultet.
Đaci dobitnici stipendija su: Aleksandar Radanov Zrenjaninska gimnazija, Milica Vukov Zrenjaninska gimnazija,
Aleksandra Jovanović Zrenjaninska gimnazija, Viktor Mučaj HTPŠ Uroš Predić, Andrej Dunai Andrej Zrenjaninska gimnazija, Ljubica Živković Zrenjaninska gimnazija, Sergej Grahovac Zrenjaninska gimnazija, Jelena Stojanović ETŠ Jovan Trajković, Marija Živković Zrenjaninska gimnazija, Teodora Jovanović  Zrenjaninska gimnazija, Danilo Ćirić MŠ Josif Marinković,  Una Svjetlica ETŠ Jovan Trajković, Branko Ludoški  Srednja poljoprivredna, Branko Isakov Gimnazija Jovan Jovanović Zmaj Novi Sad i Sofija Radovanović Zrenjaninska gimnazija.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Posebna priznanja „Svetosavlja“

Po drugi put su dodeljena su i posebna priznanja – zahvalnica zaslužnim pojedincima i kolektivima za podršku organizaciji „Svetosavlje“ u ostvarivanju njegove misije i ciljeva.

Dušan Moromilov – sveštenik u penziji

Dobitnici ovih priznanja za 2019. godinu su: Dušan Moromilov, sveštenik u penziji, Slavko Surla  novinar i Jovan Njegović fotograf.

Slavko Surla

Jovan Njegović

„Svetosavlje“ okuplja ljude koji su se ostvarili u životu i podstiče ih na solidarnost, čovekoljublje i rodoljublje. Dakle, sve ono što predstavlja najbolje u našem narodu, a oličeno je u liku Svetog Save kao najpoštovanije i najznačajnije ličnosti u našoj istoriji. Uveren sam da ćete stipendije  iskoristiti najbolje što možete u cilju ličnog usavršavanja, na čast i ponos vašim porodicama ali i svima nama. Želim vam i da jednog dana budete među onima koji imaju i više nego što im treba i da i tada i vi nastavite da širite krugove dobra i budete oni koji daju i koj su solidarni sa onima koji nemaju jer to je duh svetosavlja – rekao je Dragan Vidaković predsednik ove organizacije čestitajući svim dobitnicima.

– Zahvaljujemo vam se, ne samo što nam kroz stipendije pružate priliku da ispunimo naše želje, ambicije i snove, već nam postavljate i primer kojim se možemo voditi kroz ceo naš život, a to je da iz uloge stipendista jednog dana budemo u ulozi davaoca iste – rekla je  Kristina Bucu studentkinja Ekonomskog fakulteta u Subotici zahvaljujući se u ime svih dobitnika stipendije.

– Svim dobitnicima čestitam, želim im da im ova stipendija posluži u ostvarivanju ličnih ciljeva i uspeha i želim im da svoje zaposlenje i ostvarenje nađu u svom gradu – rekao je Saša Santovac zamenik gradonačelnika Zrenjanina ovom prilikom.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh