I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Dobre Vesti našeg grada

Startovao ovogodišnji „Market kulture“

Ovogodišnji „Market kulture“ otvoren je uličnom postavkom izložbe fotografija “S torbom u svet – Dorbe Torbe ZR”, postavljenoj u glavnoj gradskoj ulici. Akcija „Dorbe Torbe ZR“ okupila je Zrenjanince svih generacija koji se bave vizuelnim umetnostima u različitim formama. Grafički uobličena sećanja i asocijacije umetnika na rodni grad, Zrenjanin, predstavljena su u formi štampe na platnenim torbama 2010. godine. Od tada, te kreativne torbe obišle su svet zahvaljujući velikom broju Zrenjaninaca koji su se sa ovim torbama fotografisali na različitim destinacijama. Prodajna izložba novog tiraža torbi održava se i ove godine u sklopu “Marketa kulture 2”, u Pozorišnom klubu “Zeleno zvono” i klubu “Lavli Džavli”. Sav novac od prodaje biće priložen za kupovinu sadnica za ozelenjavanje zrenjaninskih vrtića.

Sinoć je otvoren i  slikarski atelje Milice Bjelanović  u kojem je održan koncert  klasične gitare u izvođenju Pavla Kirćanskog i Saše Koso. U izložbenom prostoru Istorijskog arhiva Zrenjanin u organizaciji zrenjaninskog Arhiva fotografije održana je projekcija filma ’’Fixing the Shadows’’. Zrenjaninski „Market kulture“ obeležila je i projekcija filma, i to pod otvorenim nebom u Karađorđevom parku – „THE PRODIGY : WORLD’S ON FIRE“, debitantsko kinematografsko izdanje  poznatog benda The Prodigy.

Prvo veče manifestacije, muzički je zatvorila beogradska scenska atrakcija, grupa „Orthodox Celts“ koja je nastupila u „Atrijumu“ Pozorišnog kluba „Zeleno zvono“, a u klubu „Lavli Džavli“ ovim povodom je nastupio  Freestyle : DJ Splića.

PerSu marketi

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh