I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Health Care Club With Recurring Revenue- 75% Commission To Start

Na jedanaest vodotoka u Srbiji protok vode Health Care Club With Recurring Revenue- 75% Commission To Start je dostigao ili se približio minimumu, pokazuju podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Nivo reke Stari Begej, koja teče kroz opštine Žitište i Zrenjanin, je opao za više od jednog i po metra.

Stari Begej je tokom ovog leta skoro presušio, ali u njemu još uvek opstaje riba i drugi živi svet.

Ribolovac Saša Kosanović iz Žitišta je skoro svakog dana na Starom Begeju i poznaje, kako kaže, sve ćudi ove spore, ravničarske reke.

PerSu marketi

„Čini mi se da u ovom trenutku reka ne teče, a možda je problem i to što je reku prekrilo barsko rastinje, pa se ne primeti da teče. U svakom slučaju kada zabacim plovak za pecanje, on se ne pomera. Na sreću ova vrućina nije uslovila da riba ugine i ja još uvek ovog leta nisam video mrtvu ribu na Starom Begeju“, kaže Kosanović.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U Vodoprivrednom preduzeću „Srednji Banat“ ukazuju da je ovakvo stanje na Starom Begeju uslovio nedovoljan dotok vode iz Rumunije, gde se takođe bore sa sušom.

Za razliku od starog Begeja, na Begeju kod Novog Itebeja ima dovoljno vode, ali i drugih problema.

Tibor Tanka, potpredsednik Udruženja ribolovaca Novog Itebeja kaže da Begej ima dovoljno vode u svom koritu, ali je problem što je prepun mulja.

„Čak i riba koju ulovimo neprijatno miriše i mi je ne koristimo za jelo. Na Begeju pecamo isključivo sportski, a ribu koju ulovimo odmah vratimo u reku“, kaže Tanka.

Republički hidrometeorološki zavod redovno proverava stanje na rekama u Banatu, količinu protoka vode, vodostaj i temperaturu. Banatski vodotoci Tamiš, Stari Begej i Brzava su se ovih dana približili svom apsolutnom hidrološkom minimumu.

Izvor: RTS

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh