I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Stanovnici Igmanske ulice revoltirani, gradonačelnik razgovarao sa njima

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obišao je danas Igmansku ulicu i razgovarao sa stanovnicima te ulice koji već više decenija žive u uslovima nedostojnih životu u gradu.

Janjić je, nakon što je prošetao tom ulicom, kazao da je prosto neverovatno da u Zrenjaninu postoje takve lokacije, da postoje ulice koje ne poseduju osnovno komunalno opremanje, ni kanalizaciju, vodu, pa ni put.

igmanskaHaos u Igmanskoj ulici

– Mi ćemo ovo rešiti do kraja ove godine. Sigurno ćemo napraviti čvrst put, odnosno asfaltirati Igmansku ulicu, obezbedićemo ovim ljudima bolje uslove za život i mislim da će biti zadovoljni. Naravno, postoje problemi i oko legalizacije, ali, radićemo i na tome, razgovarati sa ljudima da se krene u legalizaciju objekata. Očekujemo da ovih, poslednjih “oaza” koje nisu infrastrukturno opremljene više ne bude – kazao je on.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

U razgovoru sa gradonačelnikom, meštani Igmanske ukazali su da je obećanja kako će njihova ulica biti asfaltirana bilo i ranije, dolazili su kažu čelnici grada i ranije, ali da do sada gotovo ništa nije urađeno.

Jedan od stanovnika, Ilija Sekulić, koji u ovoj ulici živi od 1979. godine, kaže da u ovoj ulici sa osamdesetak kuća problema ima “koliko želite” iako je ona od centra grada udaljena svega petnaestak minuta hoda.

– Igmanska ulica kao da je treća država u svetu. Niti imamo svetlo kako treba, niti imamo vodu, jer, preko leta ne možeš kap vode da piješ, a ne da se okupaš ili nešto slično. Prvi vesnici proleća su nam kada ti se upali neonka jer je struja loša, napon je nula, a za put da i ne kažem. Ovde je naselje od 1979. Godine a put je pakao, navlačimo i čizme i svašta. Ove zime su nasipali dva puta, ali to bez dobre tvrde podloge je ništa. Kada sam došao ovde, bio sam omladinac, sada sam penzioner i imam unučiće i svi mi gazimo po blatu. Sva sreća je što moji više nisu tu, ali drugi jesu. Ovo je neviđeno – kaže Sekulić čije mišljenje dele i ostali meštani ovog dela grada.

igmanska1

Kako bi se za prvo vreme problem ublažio, Janjić je već danas organizovao ekipu koja je izašla na teren, pa će početak ulice, gde su i najveće rupe i blato, biti nasut.

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh