I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Halo Taksi

Stanje na putevima – iz ugla taksista Zrenjanina

Taksi prevoznici u Zrenjaninu poslužili su nam kao izvori realnog stanja puteva –  od magistralnog koji je nedavno rekonstruisan, do onih u najudaljenijim ulicama u gradskim naseljima poput Gradnulice, za koju taksisti kažu da je „najkritičnija“.

NEPOVOLJNE ULICE ZA SAOBRAĆANJE

„Ulica Veselina Čebzanina raskopana je skoro 3 godine, i taj deo – ugao  ulica ŽarkaTurinskog, Ljubice Odadžić sa Artemovom i Slavka Munćana, sve te ulice i njihove raskrsnice su  nezahvalne za saobraćanje. Bilo je i gore dok nije bačena šljaka, ali generalno taj deo jeste  problematičan. Takođe, u lošoj situaciji su ulice na Zelenom polju kao što je drugi deo Carinske ili Opovačka. Te ulice su najkritičnije zimi  i sve zavisi od toga koliko je sneg rasčišćen u kojoj ulici i na koji način. Kada je kiša, jako puno vode se zadržava u takvim ulicama što govori da asfalt nije dobro urađen ni kod novjih ulica a stare propadaju od vremena, što je i negde i normalno, ali to ne znači da ih ne treba blagovremeno popravljati “  – kaže naš sagovornik, Igor Prvulov iz Udruženja „Halo taksi“.

rupa

PerSu marketi

Prema njegovim rečima, „interesantna“ ulica je Sremska na Zelenom polju jer je „išarana“ kanalima koji nisu dobro zakrpljeni. Ta ulica je više puta raskopavana na svakih 40-ak metara, kasnije ta mesta nisu dobro sanirana i stvorili su se kanali.Taksisti problematičnim ocenjuju i ulice Save Tekelije, Kej 2.oktobra, Mostarsku na Koloniji, Sremčevu ulicu u naselju Putnikovo, kao i nekoliko manjih ulica na Bagljašu u kojima su vršena raskopavanja. Među ulicama čiji je put u najgorem stanju jeste Igmanska na mužljanskoj Koloniji.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

OBAVEZA ILI DOBRA VOLJA TAKSISTA ?

„Ulazimo u sve ulice, bez obzira na njihovo stanje, iako se u pravilnicima svih taksi udruženja navodi da „nismo dužni da vozimo van asfaltiranog puta“, tako da to na neki način više radimo jer osećamo odgovornost prema strankama. Sa druge strane, najpristupačnije ulice za rad su glavne ulice, bulevar i magistrala – pogotovo sada kada je sređena“ – kaže Prvulov.

Bara

Jedna od specifičnih za saobraćanje jeste ulica Cara Dušana, koja je preplavljena ispupčenim šahtovima, i takva predstavlja problem svim vozačima u gradu.

Osim stanja u kojem se nalaze putevi, taksisti navode da najveći „špicevi“ u saobraćaju nastaju u ulicama Nikole Pašića koja se nadovezuje na Žitni trg. Što se tiče rasvete, u dosta ulica bi se, po mišljenju taksista, ona mogla poboljšati.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh