I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Stabilizuje se situacija, đaci od sutra u školama

Gradski  Štab za vanredne situacije saopštio je danas da se situacija normalizovala i da se grad vraća u normalno funkcionisanje. Načelnik odeljenja za odbranu i vanredne situacije, Milenko Cukućan, potvrdio je da su svi putni pravci na teritoriji grada i oni ka Beogradu, Novom Sadu, Kikindi i Vršcu prohodni, i da su očišćene sve ulice prioriteta prvog, drugog i trećeg reda.

Komandant Štaba za vanrede situacije i gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak konstatovao je pred medijima da je Štab ovaj put brzo i dobro odreagovao na snežnu stihiju.

–  Okupili smo se već u subotu u 7h ali je bilo nekoliko situacija koje su otežale stvari. Najpre tehnički problem “Vojvodinaputa” koje smo vrlo brzo rešili i koji su nakon toga satima čistili puteve, a zatim smo bii suočeni  velikom količina napadanog snega koji je padao bez prestanka. O tome  svedoči podatak da je od cele Vojvodine najveći snežni pokrivač od 45 centimetara formiran baš u Zrenjaninu. Na sneg se nadovezao vetar koji je promenio pravac i počeo da stvara nanose na putevima, naročito na čistinama, što je dodatno zakomplikovalo situaciju. U nedelju smo reagovali uvođenjem vanredne situacije i iskoristili s ono što nam zakon  dozvoljava, a to je angažovanje dodatne mehanizacije – i one u javnom i privatnom vlasništvu. Doneli smo odluku da đaci danas ne idu u školu jer nismo raspolagali informacijama kakvo je stanje u obrazovnim obektima, da li je negde došlo da havarija uzrokovanih snegom. Od sutra nastava se nastavlja u osnovnim i srednjim školama – rekao je Bošnjak medijima.

Milenko Cukućan, načelnik odeljenja za vanredne situacije u Gradskoj upravi rekao je da iako nisu radile, škole su imale obavezu da dostave izveštaj o stanju i eventualnim havarijama, i da se angažuju oko čišćenja snega na prilazima i u dvorištima. Cukućan je podsetio na naredbu koju je Štab izdao mesnim zajednicama a po kojoj su one bile angažovane na čišćenje ulica i prilaza i sagledavanju situacije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

– Pored toga, svi građani i pravna lica imali su obavezu da ispred svojih objekata čiste sneg i to se juče već videlo. Uvedeno je dežurstvo od 24h za sve članove štaba i otvoreni su dežurni telefoni – rekao Cukućan.

Zahtevi građana i molbe za pomoć stizale su preko brojeva 193 vatrogasno spasilačke jedinice i 1985, Okružnog centra za obaveštavanje – saopštila je Rada Jovanov Vuković iz sektora za vanredne situacije MUP-a. Ona je upozorila da sledi period kada će opasnost predstavljati ledenice i velike količine snega koje se zadržavaju na krovovima i nadstrešnicama. Ona je pozvala građane da se obrate pomenutim dežurnim centrima ukoliko nisu u mogućnosti da reše takve probleme.

Novinari su skrenuli pažnju Štabu na loš odnos Elektrodistribucije Zrenjanin i uputili kritike zbog  nemogućnost stupanja u kontakt sa tim preduzećem u ovakvim, vanrednim situacijama kada je građanima jako važno bilo saopštiti informaciju zašto je došlo do prekida struje i kada će biti uključena.

O trajanju vanredne situacije, Bošnjak je rekao da se sagledava kakva će stanje po pitanju vremena biti narednih dana i da će građani o ukidanju odluke biti obavešteni.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh