I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Šta sve ima na dnu jezera u centru grada, otkrivamo sa čudnim „pecarošem“ (VIDEO)

Jezero u centru grada kao i stazu pored njega  većina sugrađana koristi i doživljava kao oazu mira za trenutke odmora i šetnje.

S vremena na vreme zavisno od smera vetra u pojedinim ćoškovima jezera skupe se ostaci „ljudske“ aktivnosti ili bolje reći nemara odnosno svakojake vrste smeća. Nemar i bezobrazluk naročito se vide u zimskim danima kada se površina jezera zaledi pa ti „ostaci“ ne potonu na dno već neko vreme bivaju ogledalo naše svakodnevice.

Ono što potone vrlo retko ili gotovo nikad više ne ispliva. S vremena na vreme dese se ekološke akcije u kojima grupe građana u saradnji sa roniocima počiste obalu i dno jezera ali istini za volju takve akcije ne možemo da se setimo u skorije vreme.

PerSu marketi

Ovih dana zato smo zatekli jednog našeg sugrađanina kako na koristan ali svakako neobičan način prekraćuje vreme. Jovan Omaljev inače penzioner vreme prekraćuje tako što „peca“ pomoću magneta. – Na ovaj način skupljam staro gvožđe jer jedino ono može da se „uhvati“ na magnet. Kasnije to prodajem na otpad i zaradim poneki dinar – kaže Jovan.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Sa dna jezera može zaista svašta da se izvuče pa je tokom ove kratke priče Joca izvukao komad gvozdenog bureta težine 10 kilogra, potom jedan vilasti ključ, deo „sulundara“, nekoliko oštrih gvozdenih predmeta čiju namenu je zub vremena odavno uništio do neprepoznatljivosti, gomilu ključeva, novca, jedan verovali ili ne protivpožarni aparat, a najveću količinu ovog otpada čine čepovi od pivskih flaša.

– Najveći predmet koji sam izvukao je šipka dužine 7 metara, potom gomila katanaca i ključeva. Novca nema u nekoj velikoj količini ali juče mi se na magnet u jednom bacanju zakačilo brdo novčića. Njih sve vraćama u jezero. Ipak je to neko bacio „za sreću“ i ne želim da me bije maler – kaže naš sugrađanin.

Rekvizit kojim „peca“ je „fishing magnet. Njime može da povuče teret do 100 kilograma, a u svom arsenalu ima  i jedan „nosivosti“ od 160 kilograma.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh