I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Šta se predviđa izmenom Odluke o zaduživanju grada za 797 miliona dinara

Jedna od tačaka dnevnog reda današnje 37. sednice Skupštine grada bio je Predlog Odluke o izmeni Odluke o odobravanju zaduživanja grada Zrenjanina, na osnovu kog je izvršena preraspodela u strukturi postojećih kapitalnih investicija, uključivanje novih investicionih aktivnosti, a neke investicije su isključene zbog nemogućnosti započinjanja istih usled nedostatka kompletne projektno-tehničke dokumentacije.

Kao jedna od takvih navedena je i izgradnja fiskulturne sale u Stajićevu.

Gradska-uprava
Tim povodom odbornicima se obratio i gradonačelnik Janjić, koji je naglasio da ovom Odlukom nema nikakvog dodatnog zaduživanja Grada, te da ovo nije prva lokalna administracija koja uzima kredit da bi uradila neke investicije.

– Mi smo i 2012. godine zatekli zadužen grad za više od 300 miliona dinara, te kredite otplaćujemo i danas, tako da to nije ništa novo. Uzeli smo kredit da bi realizovali kapitalne projekte, nešto što se godinama i decenijama nije radilo i taj kredit je uzet na rok od pet godina, s kamatom od 3,5% i sigurno je da smo isplanirali i da ga vratimo. Što se tiče fiskulturne sale u Stajićevu, i meni je žao što nismo do sada započeli gradnju. To što ta sala neće biti plaćena iz kredita, ne znači da smo odustali od projekta, već da će se on finansirati iz nekih drugih izvora i sigurno će, u narednih godinu dana biti započeta gradnja sale u Stajićevu i završena u najkraćem mogućem roku – poručio je sa skupštinske govornice gradonačelnik Zrenjanina, a predlog te Odluke je potom i usvojen većinom glasova.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Predviđene investicione aktivnosti se sprovode do visine raspoloživih sredstava, odnosno Odlukom o izmeni Odluke o dugoročnom zaduživanju grada Zrenjanina predviđa se finansiranje više projekata, do ukupnog iznosa od 797.400.000 dinara. Među njima su rekonstrukcija mosta u Vardarskoj ulici, pešačka zona, akvapark, izgradnja tri kružne raskrsnice, izgradnja dva nova vrtića, izgradnja trotoara i biciklističkih staza, izgradnja puteva, rekonstrukcija javnog osvetljenja, izuzimanje zemljišta za obilaznicu, izgradnja puteva u ulicama Principova, Stevana Hristića, Prilepski red, natkrivanje pijace u Jug Bogdanovoj.

Zbog obimnosti predloženih tačaka 37. sednica Skupštine grada prekinuta je nakon 32. tačke dnevnog reda i biće nastavljena u petak, 3. jula.

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh