I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Šta će LIDL doneti Zrenjaninu ?

Otvaranje „Lidl“ diskonta mnogi u Zrenjaninu očekuju s razlogom nestrpljivo. Ovaj nemački trgovinski lanac hipermarketa potpisao je marta ove godine ugovor o kupovini zemljišta u našem gradu, na kojem će izgraditi objekat od 2000 kvadrata.

 

ŠTA ĆE NAM LIDL DONETI ?

“Dolazak diskonta u Srbiju značio bi i promenu na tržištu maloprodaje, konsolidaciju i jačanje konkurencije među trgovcima, što svakako ide na ruku potrošača”, ukazala je Gordana Hašimbegović, sekretar Udruženja Privredne komore Srbije za trgovinu. Diskonteri posluju sa nižim troškovima, koje ostvaruju kroz skromniji nivo usluge, ograničen asortiman, a značajno je učešće proizvoda sopstvene trgovačke marke. Ona je napomenula da u Srbiji posluju belgijski „Delez“ i nemački „Metro keš end keri“ koji su među najvećim trgovinskim lancima na svetu dok veliki priznati i poznati prodajni diskontni lanci i dalje nisu prisutni na tržištu naše zemlje.

Fordomanija

Srbija je jedna od malobrojnih zemalja u Evropi u kojoj nema diskontnih trgovinskih lanaca dok ovi trgovci posluju u skoro svim državama regiona Hrvatskoj, Bugarskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Rumuniji, Grčkoj – istakla je Hašimbegović.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prema njenim rečima, top 10 evropskih trgovinskih lanaca su „Carrefour“, „Tesco“, „Schwarz“ čiji je deo i LIDL, „Aldi“, „Rewe“, „Auchan“, „Edeka Zentrale“, „E. Leclerc i Ahold“, „Ikea“ i može se očekivati, da zbog sve oštrije konkurencije i zasićenja na matičnim tržištima budu podstaknuti da poslovanje šire na teritoriju bivših jugoslovenskih republika.

ZRENJANIN MEĐU PRVIMA

Jedan od prvih “Lidl” diskonta trebao bi da bude otvoren upravo u našem gradu, a u toj početnoj  fazi investiranja su i Valjevo, Niš i Novi Sad. Nakon pomenutog potpisivanja ugovora u vreme tadašnjeg gradonačelnika Milete Mihajlova, obećano je da će ovaj nemački investitor zaposliti 25 Zrenjaninaca.

Izvor : IloveZrenajnin, Press

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh