I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Srušio se deo plafona u zgradi u centru grada

U toaletu dela zgrade koja je poznata kao bivši „Grand hotel“ srušio se deo plafona, piše novosadski „Dnevnik“. Zgrada se vodi kao spomenik kulture, a havarija se desila u delu u kome se nalazi nekoliko poslovnih kancelarija.

Zgrada-nakon-obnove-fasade-i-krova-2012.-godine
Posle zgrada u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, poznatih kao Kuća Filkovića i Kuća porodice Munčić, koje je usled nebrige načeo zub vremena, pre nekoliko dana otpao je i deo plafona u nekadašnjem “Grand hotelu”, na Trgu slobode. Plafon se obrušio u toaletu dela zgrade u kome se nalazi nekoliko poslovnih kancelarija. Srećom, nije bilo povređenih, jer se to dogodilo tokom noći, kada niko od korisnika nije bio u objektu.

Zgrada bivšeg “Grand hotela” izgrađena je 1886. godine. Danas se u prizemlju nalazi “Komercijalna banka”, dok je veći deo sprata bez namene, u vlasništvu hotela “Vojvodina”. Ali, u jednom delu, baš u onom gde je otpao plafon, smeštene su poslovne kancelarije koje se i danas koriste. Krajem 2012. godine obnovljeni su krov i fasada ove građevine i mada u Zavodu za zaštitu spomenika kulture procenjuju da je njeno stanje dobro, pokazalo se da su pojedini delovi skloni urušavanju.

Izvor : Dnevnik, Ž.B.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh