I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Srednjobanatski okrug spremno dočekuje predstojeću zimu

Razmatrajući stanje, spremnost i pripremu subjekata za reagovanje u predstojećem zimskom periodu na teritorijama lokalnih samouprava Novi Bečej, Nova Crnja, Žitište, Sečanj i Zrenjanin, danas je u sedištu Srednjobanatskog upravnog okruga održana sednica Okružnog štaba za vanredne situacije.

Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije, Snežana Vučurević, na osnovu izveštaja predstavnika pet lokalnih samouprava, izjavila je da su jedinice četiri opštine i grada Zrenjanina u prethodnom periodu odgovorno vršile svoj posao i da je stanje pripremljenosti za nadolazeću zimsku sezonu na zadovoljavajućem nivou.

-Do početka zime nas očekuje rešavanje postojećih poteškoća po pojedinim lokalnim saoupravama, ali očekujemo da ove godine nećemo imati većih problema sa radom zimskih službi, dodala je Vučurević.

PerSu marketi

NOVI BEČEJ, NOVA CRNJA, ŽITIŠTE, SEČANJ I ZRENJANIN SPREMNI ZA OVOGODIŠNJU ZIMU

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prema rečima načelnika Odeljenja komunalne policije, odbrane, vanrednih situacija i zajedničkih poslova, Igora Virijevića, lokalna samouprava u Zrenjaninu ove godine izdvojila 25 miliona dinara, zahvaljujući čemu će naš grad spremnije dočekati hladne i snežne zimske dane.

Član Opštinskog veća opštine Žitište, Dragana Petković i predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović izjavili su za naš portal, da njihove lokalne samouprave uz pomoć novih vozila i dodatne opreme, a u saradnji sa javnim komunalnim preduzećima, Crvenim krstom i domovima zdravlja, spremno dočekuju početak zimske sezone.

Savetnik za poslove u vanrednim situacijama i odbrane opštine Sečanj, Vlado Đerić je istakao, da je spremnost za delovanje nadležnih na teritoriji ove opštine dobra i da oni mogu na vreme i adekvatno da odgovore svim izazovima. Đerić je na kraju dodao, da trenutno jedini problem predstavlja kvar sanitetskog vozila Doma zdravlja, čime su onemogućeni uslovi za prevoz povređenih lica i bolesnika u ležećem položaju.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh