I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Srednjobanatski okrug spremno dočekuje predstojeću zimu

Razmatrajući stanje, spremnost i pripremu subjekata za reagovanje u predstojećem zimskom periodu na teritorijama lokalnih samouprava Novi Bečej, Nova Crnja, Žitište, Sečanj i Zrenjanin, danas je u sedištu Srednjobanatskog upravnog okruga održana sednica Okružnog štaba za vanredne situacije.

Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije, Snežana Vučurević, na osnovu izveštaja predstavnika pet lokalnih samouprava, izjavila je da su jedinice četiri opštine i grada Zrenjanina u prethodnom periodu odgovorno vršile svoj posao i da je stanje pripremljenosti za nadolazeću zimsku sezonu na zadovoljavajućem nivou.

-Do početka zime nas očekuje rešavanje postojećih poteškoća po pojedinim lokalnim saoupravama, ali očekujemo da ove godine nećemo imati većih problema sa radom zimskih službi, dodala je Vučurević.

I Taxi Zrenjanin

NOVI BEČEJ, NOVA CRNJA, ŽITIŠTE, SEČANJ I ZRENJANIN SPREMNI ZA OVOGODIŠNJU ZIMU

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prema rečima načelnika Odeljenja komunalne policije, odbrane, vanrednih situacija i zajedničkih poslova, Igora Virijevića, lokalna samouprava u Zrenjaninu ove godine izdvojila 25 miliona dinara, zahvaljujući čemu će naš grad spremnije dočekati hladne i snežne zimske dane.

Član Opštinskog veća opštine Žitište, Dragana Petković i predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović izjavili su za naš portal, da njihove lokalne samouprave uz pomoć novih vozila i dodatne opreme, a u saradnji sa javnim komunalnim preduzećima, Crvenim krstom i domovima zdravlja, spremno dočekuju početak zimske sezone.

Savetnik za poslove u vanrednim situacijama i odbrane opštine Sečanj, Vlado Đerić je istakao, da je spremnost za delovanje nadležnih na teritoriji ove opštine dobra i da oni mogu na vreme i adekvatno da odgovore svim izazovima. Đerić je na kraju dodao, da trenutno jedini problem predstavlja kvar sanitetskog vozila Doma zdravlja, čime su onemogućeni uslovi za prevoz povređenih lica i bolesnika u ležećem položaju.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh