I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

„Trka za srećnije detinjstvo“ održana u Aviv parku (16 SLIKA)

Jubilarnom, desetom po redu Mini olimpijadom Udruženja mentalno nedovoljno razvijenih osoba Vojvodine, akcijom dobrovoljnog davanja krvi i učešćem velikog broja dečaka i devojčica od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta na tradicionalnoj trci za pomoć najugroženijima, članovi i volonteri Crvenog krsta Zrenjanin su i ove godine uspešno organizovali humanitarno-rekreativnu manifestaciju „Trka za srećnije detinjstvo“.

Manifestacija je deo aktivnosti Nacionalnog društva Crvenog krsta Srbije, a ovogodišnjem događaju su se priključili i lokalna samouprava, Sportski savez grada Zrenjanina, Savez za školski sport, Predškolska ustanova i Aviv park.

PerSu marketi

Na 10. Mini olimpijadi Udruženja za pomoć MNRO učestvovalo je 11 ekipa iz Pančeva, Inđije, Kule, Feketića, Novog Sada, Žablja, Vršca, Srbobrana, Kikinde i Zrenjanina (deca iz Udruženja MNRO Suncokret” i učenici Osnovne i srednje škole 9.maj”).

Učesnike su u ime organizatora prvo pozdravili predsednica Udruženja Suncokret” Ružica Tomić i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, nakon čega su prisutni igrom i pesmom ispratili zvaničnu himnu Mini olimpjade i udruženja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prijavljene ekipe su se takmičile u disciplinama bacanju kugle u dalj, rušenju čunjeva, nadvlačenju konopca, zbirnim skokovima i u disciplini iznenađenja. Rezultat je i ove godine bio u drugom planu, jer su takmičari učešćem na ovom događaju sa sobom poneli radosne i nezaboravne trenutke.

Otvarajući tradicionalnu akciju pod nazivom „Trka za srećnije detinjstvo“, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković su izjavili, da cilj ovogodišnje manifestacije jeste da se sa što više prodatih učesničkih brojeva i putem donacija prikupe sredstva za pomoć onih uspešnih učenika, koji su ostali bez svojih roditelja i žive u stanju socijalne potrebe.

Trku su simbolično i svečano otvorili učesnici 10. Mini olimpijade, nakon čega je blizu

hiljadu mališana Predškolskih ustanova i učenika osnovnih i srednjih škola učestvovalo u humanitarno-sportskoj trci sa ciljem podrške onima, kojima je pomoć neophodna.

Zaslužene nagrade najboljim mladim takmičarima su uručili predstavnici lokalne samouprave, Sportskog saveza grada Zrenjanina, Crvenog krsta Zrenjanin i Zrenjaninske gimnazije.

U okviru ovogodišnjeg događaja domaćini su u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Opšte bolnice Dr Đorđe Joanović”, organizovali i akciju dobrovoljnog davanja krvi, a održana je i prodajna izložba radova osoba sa smetnjama u razvoju.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh