I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Srećan put Zrenjaninci: Počela je sibirska avantura! (VIDEO)

Nakon tri godine sanjarenja i planiranja, Ilija Jovanov danas je iz Zrenjanina krenuo na put dug 17.000 kilometara s ciljem da upozna sve lepote Sibira i okupa se u Bajkalskom jezeru.

Dok se pripremao za putovanje, nizali su se razni problemi, počevši od onih administrativne prirode zbog kojih je putovanje moralo da bude skraćeno, pa do iznenadne bolesti prvobitnog Ilijinog partnera u ovom neobičnom poduhvatu i njegove nemogućnosti da mu se zbog toga pridruži. Sve se ipak dobro završilo – putovanje će trajati 38 dana, fotograf Bogdan Jonjev je novi saputnik, „dvojka” sa pozamašnim, trodecenijskim stažom je spremnija nego ikad. Avantura je počela rano jutros kada su dvojica Zrenjaninaca – saputnika, sa Žitnog trga krenuli put Sibira.

– Konačno krećemo, spreman sam, uzbuđen i jedva čekam. U zavisnosti od situacije na granici, plan je da danas stignemo do Banske Bistrice ili Krakova. Evropski deo mi je poznat, ali kada budemo ušli u Rusiju, posebno na deonici nakon Moskve, biće puno zanimljivih stvari – izjavio je pred put Ilija Jovanov.

I Taxi Zrenjanin

Porodica ga u potpunosti podržava i pratiće svaki njegov korak. On dodaje da je ključni razlog njegovog polaska na ovaj dalek put to što ljudi u Srbiji imaju niz predrasuda po pitanju Sibira.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Svi misle da je to carstvo hladnoće i medveda, međutim tamo postoje milionski gradovi. Veliki kontrast tim gradovima jesu priroda koja je fantastična, i sela koja su poput onih u 18. veku i jako zanimljivo izgledaju.

Bogdan Jonjev kaže da mu nikada ne bi palo na pamet da sam ode do Sibira, ali kada se pre mesec dana ukazala šansa, nikako nije želeo da je propusti.

– Ovo je jedinstvena prilika da zabeležim fantastičan video materijal i fotografije. Namerno se nisam edukovao pred put, tako da ću u trenutku reagovati. Nisam puno razmišljao o svemu jer kada to radim desi se da odlutam, tako da je najbolje ovako – što brže, to bolje – rekao je Bogdan Jonjev.

PORTAL „I LOVE ZRENJANIN“ GLAVNI MEDIJSKI PARTNER

Avanture dvojice Zrenjaninaca naši sugrađani će moći da prate putem portala I love Zrenjanin. Naši avanturisti javljaće se iz mesta u kojima se trenutno nalaze, slati nam izveštaje, fotografije i video snimke, a čitaoci će putem računara i mobilnih telefona moći da budu deo njihovog pohoda na Sibir.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh