I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

„Sportski dan“: Trg slobode prepun dece (FOTO)

Tokom „Evropske nedelje sporta“ u Zrenjaninu održan je „Sportski dan“ ispred Gradske kuće. Trg slobode je bio prepun dece koja su mogla da se upoznaju sa raznim sportovima, ali i da čuju zašto je njihov grad dobio titulu „Evropski grad sporta“. 

Prisutnima se obratio Božidar Maljković, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije: „Ova nedelja je posebno značajna zato što radimo sa najboljim delom društva, a to ste vi klinci i klinceze. Sada je pravo vreme da se naučite pravim vrednostima – da se bavite sportom, da pustite kompjutere i brzu hranu, da izađete u dvorišta i da se bavite bilo kojim sportom. Siguran sam da su među vama buduće Milice Mandić, Novak Đoković, Ivana Španović i drugi.“

PerSu marketi

Dodaje da Zrenjanin nije slučajno odabran za „Evropski grad sporta“, već da su duga tradicija sporta i 24 olimpijske medalje koje Zrenjanin ima zaslužne za to.

– Drago mi je da sam sa vama danas i da zajedno otvorimo „Evropsku nedelju sporta“ u Srbiji. Biću kratak jer ne mogu dugo na srpskom, a i vi u Zrenjaninu već puno znate o sportu. Juče sam čitao zašto je Zrenjanin dobio titulu „Evropski grad sporta“ i izuzetno mi je bilo da sve to čitam. Imate mnogo olimpijskih šampiona u različitim sportovima – košarka, odbojka, rvanje, fudbal, rukomet, veslanje, atletika, boks, karate,… To je izuzetno, čestitam, rekao je Pol-Anri Pres šef za informisanje, komunikaciju i medije ispred Delegacije EU u Srbiji.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Istakao je da je poruka „Evropske nedelje sporta“ da ljudi budu aktivni, da budu šampioni i da se bave sportom sa porodicom, prijateljima i da na taj način čuvaju svoj duh i telo.

Poruku okupljenima uputio je i olimpijac Momir Rnić: „Kada pogledam sve vas mlade koji ste ovde danas, Zrenjanin je sa punim pravom zaslužio da bude „Evropski grad sporta“. Ovo je pravo bogatstvo i Zrenjanin se ponosi sa tim. Mi smo bili deo istorije koja je proslavila ovaj grad i doneo mnogo medalja u naš Zrenjanin, a sada verujem da ovde među ovim klincima ima budućih šampiona. Na vama je deco da nastvite da radite, da se bavite sportom, da živite zdravo, jer je sport sigurno taj koji će od vas napraviti prave ljude. “

„Evropska nedelja sporta“ je pokrenuta od strane Evropske komisije a osnovni ciljevi su podsticanje građana za bavljenjem fizičkom aktivnošću, bez obzira na godine ili fizičku spremnost.
Nacionalni koordinatori za Srbiju su Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh