I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Sporazum lokalnih samouprava o unapređenju zaštite životne sredine

Predstavnici lokalnih samouprava Novog Bečeja, Sečnja, Žitišta, Čajetine, Kruševca i Zrenjanina potpisali su danas sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO) sporazum o podršci u oblasti zaštite životne sredine.

Generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) Đorđe Staničić je izjavio da današnje potpisivanje jeste rezultat konkursa, koji su oni nedavno – uz podršku Asocijacija gradova i opština Kraljevine Švedske – raspisali za sve lokalne samouprave u našoj zemlji sa ciljem, da zaštitimo našu životnu sredinu.

-Prisutne lokalne samouprave su kroz ovaj konkurs dobile mogućnost da međusobnim saradnjama dođu do željenih rezultata. Bitno je istaći, da pri pristupanju Evropskoj Uniji poglavlje 27 upravo govori i važnosti zaštite naše životne sredine, i da bismo se prilagodili postavljenim ciljevima, neophodno je da steknemo odgovarajuća znanja i iskustva – dodao je generalni sekretar.

PerSu marketi

Pomoćnik gradonačelnika grada Zrenjanin Duško Radišić je istakao, da je današnje okupljanje dobar primer odlične saradnje među našim opštinama u cilju rešavanja svakodnevnih problema.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Želja nam je da na osnovu dobijenih sredstava od konkursa izradimo potrebnu dokumentaciju, da bismo u skorije vreme uspešno konkurisali za izgradnju postrojenja kako za upravljanje otpadnim vodama, tako i za upravljanje čistim otpadom, ali i za snabdevanje vodom – istakao je Radišić.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh