I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Spojili smo majstore Banata i Bačke i dobili najbolju kobasicu (VIDEO)

Svinjokolj, disnator, karbinje, zabijačka ili kako god već zvali u ovim krajevima znamo da se uvek manje više misli na isto.

Tradicija koja podrazumeva ne samo pravljenje obilje hrane od svinjetine već i dobro društvo i kapljicu održava se kako u dvorištima tako i na manifestacijama. Istini za volju u zadnje vreme nije ih bilo baš mnogo, iz opravdanog razloga. Na Salašu 137 kod Čeneja potrudili su se da, koliko god je to bilo moguće, nastave tradiciju koju održavaju već dve decenije. Posetiocima se kao na traci pokazuje sve što se radi i pravi prilikom svinjokolja. Kobasice, čvarci, mast, doručak, ručak i još poduži spisak svega onoga što se podrazumeva iza ove reči  i ovoga puta privuklo je veliku pažnju. Najmlađi su po prvi put videli kako se prave čvarci, stariji su se opet ako ne podsetili onda sigurno na par sati pobegli iz gradske vreve.

Na delu smo videli majstore iz Bačke koji su nam, doduše „na kašikicu“, otkrili neke od tajni dobre kobasice ali isto tako i majstore iz Banata, konkretno Cvetu iz Orlovata koji nosi, zvaničnu ili ne titulu najbržeg mesara na svetu. Sve to pogledajte u našoj video priči.

I Taxi Zrenjanin

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh