I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Spisak uličnih bunara na kojima možete da se rashladite

Nakon nedavne informacije Gradske uprave da Zrenjanin nije u prilici da obezbedi cisternu sa vodom u centru grada kao pomoć građanima u uslovima visokih spoljnih temperatura, objavljen je i spisak lokacija na kojima se nalaze ispravni ulični bunar, evidentirani nakon poslednjih analiza vode.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ trenutno, na teritoriji grada Zrenjanina, raspolaže sa 27 javnih uličnih bunara.

javna-cesma

Na osnovu ugovora koji to preduzeće ima sa Zavodom za javno zdravlje Zrenjanin, obezbeđene su četiri kontrole vodeiz javnih uličnih bunara godišnje. Kontrolama se vrši fizičko-hemijska, mikrobiološka i provera na arsen.

I Taxi Zrenjanin

U „Vodovodu i kanalizaciji“ kažu da je broj trenutnih ispravnih bunara „promenljiva kategorija“ jer se odmah nakon dobijanja rezultata preduzimaju mere dezinfekcije hlorisanjem mikrobiološki neispravnih bunara nakon čega se ponavlja mikrobiološka analiza vode u Zavodu za javno zdravlje, što najčešće rezultira povećanjem broja ispravnih uličnih bunara.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Bitno je napomenuti da građani slabo koriste ulične bunare što nepovoljno utiče na kvalitet vode u njima, jer kad se bunari ne koriste i ne vrši se ispumpavanje vode, njen kvalitet se pogoršava. Iz tih razloga radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ više puta nedeljno obilaze ulične bunare i vrše ispumpavanje vode da bi se zadržao postojeći kvalitet vode u njima,navodi Služba informisanja tog preduzeća.

Kako građani ne bi bili u nedoumici da li je voda u uličnom bunaru ispravna za piće ili ne, bunari se obeležavaju na osnovu kontrolom dobijenih rezultata. Ispravni bunari su obeleženi belom bojom na vrhu konstrukcije bunara. Neispravni bunari sa fekalnim i koli-bakterijama se odmah isključuju iz upotrebe skidanjem ručke za pumpanje, a neispravni bunari sa ostalim bakterijama su u upotrebi – hlorišu se i ponovo proveravaju, ali su na vrhu konstrukcije obojeni zelenom bojom.

Lokacije ispravnih bunara prema poslednjoj proveri kvaliteta vode:

– Melenačka / Zelengorska

– Tihomira Ostojića / Mošorinska

– Vase Miskina / Maja Benderaće (u Kleku)

– Spasoje Spajića / Maja Benderaće (u Kleku)

– Košut Lajoša / Kun Bele

– Titelska / Dr Vase Savića

Zbog visokih temperatura JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovešće u narednih nedelju dana vanrednu kontrolu kvaliteta vode javnih uličnih bunara.

Foto: RTS

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh