I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Spektakularan defile mažoretkinja i duvačkog orkestra iz Herceg Novog (FOTO, VIDEO)

Povodom obeležavanja jubilarne i najstarije turističke manifestacije u Crnoj Gori, 50. po redu Praznika mimoze”, veliki broj naših sugrađana imao je priliku da prisustvuje i uživa u prelepom i jedinstvenom defileu gradske muzike i mažoretkinja iz Herceg Novog.

Mažoretkinje su u pratnji autentične muzike duvačkog orkestra, klovnova i trombonjera, prodefilovale Trgom slobode i svojim plesom i nastupom oduševile mnogobrojne Zrenjanince, a na trenutak dočarale i miris mora, leta i mediteranskog duha.

I Taxi Zrenjanin

Na radost najmlađih, na trgu je bila postavljena i jedna velika maskota ribe, sa kojom su mogli da se igraju i da se slikaju.

Cvetni praznik mimozi u čast osnovan je u Herceg Novom 1969. godine. Prema rečima potpredsednika opštine Herceg Novi, Miloša Konjevića, ovaj događaj se realizuje kao turistička manifestacija koja zimu u gradu na ulazu u Boku ispunjava brojnim kulturnim i sportskim sadržajima, neizbežnim feštama od ribe, vina i muzike, kao i maskenbalima i karnevalskim povorkama.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Drago mi je što smo posle više od trideset godina pauze opet u Zrenjaninu i što možemo da prenesemo duh Mediterana, letnjih doživljaja i samo deo atmosfere sa festivala, koji je poznat još iz vremena bivše Jugoslavije, a za ovih pet decenija se pročuo i u celom svetu – rekao je Konjević.

On se ovom prilikom zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i pozvao građane Zrenjanina, da prisustvuju 50. „Prazniku mimoze”, koji će ove godine simbolično imati pedeset pratećih programa.

Svečano otvaranje manifestacije biće upriličeno 1. februara nastupom popularnog i veoma voljenog pevača, Zdravka Čolića.

Direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina, Zoran Ljubotina, izrazio je zadovoljstvo što na početku 2019. godine imaju priliku da budu domaćini gostima iz Herceg Novog i da na što bolji način predstave „Praznik mimoze“.

-Radujemo se što smo posle toliko godina uspeli da u naš grad ponovo donesemo ovu prelepu manifestaciju, a u isto vreme da našim prijateljima predstavimo sve potencijale Zrenjanina, Banata i Vojvodine. Nadamo se da će ove posete postati tradicionalne – istakao je Ljubotina.

Pogledajte u našem VIDEO prilogu deo atmosfere sa današnjeg defilea:

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh