I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Specijalitet u zrenjaninskom restoranu privlači i Beograđane – izvrsni juneći repovi u saftu

Pored ponude dobro poznatih kuvanih jela, restoran „Ketering Bone 023“ u svom meniju ima i par posebnih specijaliteta. Veoma traženi su juneći repovi u saftu koje ovaj restoran u meniju ima već sedam godina. Specijalitet privlači i goste iz Beograda, koji vrlo rado dolaze da okuse ovo izuzetno jelo.

Juneći repovi spadaju u kategoriju onih jela koja ranije nisu bila komercijalna. Recept za ovo jelo datira još iz starog Rima. Nekada su ga smatrali sirotinjskim jelom, jer su se repovi smatrali ostatakom mesa od juneta, koji se zadnji delio. Vremenom, ovo jelo poprimilo je epitet specijaliteta. Sprema se uz razne umake, a repovi se teško nabavljaju.

Danas se juneći repovi u saftu ne smatraju ni jeftinim ni običnim jelom, naprotiv. Cena mesa i dužina kuvanja, način pripreme i posebna receptura podižu njegovu cenu na rang vrsnih specijaliteta. Cena junećeg repa u mesarama je visoka u odnosu na druge vrste mesa, posebno cena mesa bez kostiju. Tačnije, u kilogramu junećeg repa dobićete više kostiju i loja, ali to malo mesa kojeg ima na junećem repu, spada među najlepše, najmekše i najsočnije meso za kuvanje.

PerSu marketi

U restoranu „Ketering Bone 023“ ovaj specijalitet služe u saftu, uz dodatak raznih začina. Porcija junećih repova u saftu, zajedno sa čorbom, hlebom i salatom, iznosi 500 dinara. Zbog specifičnog oblika, repovi se teško seckaju priborom, pa su potrebni vešti prsti, kao pomoć prilikom jela. Odatle je i potekao naziv „lepljivi specijalitet“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

HUMANI GEST U ZRENJANINSKOM RESTORANU

Restoran „Ketering Bone 023“ organizovao je nedavno i humanitarnu akciju radi prikupljanja novčanih donacija za pomoć obolelom Nikoli Stanišiću iz Perleza. Svi gosti restorana mogli su dobiti besplatan obrok, u zamenu za prilog lečenju obolelog momka, onoliko koliko je ko mogao. Novac se sakupljao u posebnoj kutiji za dobrovoljni prilog.

Prema prethodnom dogovoru vlasnika, služilo se jedno jelo – pasulj. Pored ponuđene opcije obroka, bilo je i onih koji su vođeni humanošću svoj doprinos dali iako nisu planirali da se zadrže na ručku, već su objekat posetili iz drugih namera, kao i onih koji su donirali uz izbor drugog jela.

Tokom petočasovne akcije posluženo je više desetina porcija „humanog“ pasulja. Sav novac je uplaćen na račun Nikole Stanišića.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh