I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Specijalistička poliklinika neće raditi od 16. novembra

Iz Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ saopšteno je da se zbog naglog povećanja broja pacijenata zaraženih virusom Sars-Cov-2 i zbog povećane mogućnosti intrahospitalnog širenja zaraze, po instrukciji Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, u Opštoj bolnici Zrenjanin obustavlja rad ambulanti Specijalističke poliklinike počev od 16.11.2020. godine, na period od 14 dana.

Za sve zakazane preglede koji su obuhvaćeni periodom obustave, biće određeni naknadni termini. Svi pacijenti koji imaju prioritetne upute, sva hitna stanja biće pregledana u Urgentnom centru. Dijagnostika, koja je hitna za malignitete i za ostala hitna stanja biće sprovedena odmah. Operativni program je redukovan, rade se samo hitne operacije i maligniteti.

Služba pedijatrije Opšte bolnice Zrenjanin je preseljena u prostor ORL odeljenja. Zgrada Pedijatrije se koristi za smeštaj ležećih pacijenata obolelih od Korona virusa, sa kapacitetom od 51 bolesničke postelje i 22 mesta sa kiseonikom.

PerSu marketi

U prostoru zgrade Infektivnog odeljenja otvorena je još jedna ambulanta za pregled pozitivnih i pacijenata sumnjivih na Korona virus. Ispred obe ambulante postavljene su nadstrešnice i šatori (zahvaljujući Gradskoj upravi i Crvenom krstu), kao privremene čekaonice kako pacijenti ne bi na otvorenom čekali pregled.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.


U toku su radovi na sanaciji i adaptaciji gasne infrastrukture za medicinski kiseonik i vazduh u zgradi Odeljenja psihijatrije, kapaciteta 80 bolesničkih postelja, koja će odmah po završetku i osposobljavanju prostora biti proširenje Odeljenja infektologije. Završetak radova očekuje se za dve nedelje.
Što se tiče pacijenata koji zahtevaju neinvazivnu i invazivnu mehaničku ventilaciju do sada se Opšta bolnica Zrenjanin oslanjala na Klinički centar Vojvodine, međutim ukoliko se tamo kapaciteti popune, ti pacijenti će se zbrinjavati u Zrenjaninu.
Svo medicinsko osoblje ima dovoljno zaštitne opreme. U Opštoj bolnici Zrenjanin je samo jedan potvrđen slučaj zaražavanja u Bolnici, svi ostali su zaraženi u svojim ličnim kontaktima. Trenutno je 32 Covid 19 pozitivna radnika.

U Specijalističkoj poliklinici je u toku oktobra pregledano 8127 pacijenata, u septembru 7678 pacijenata.
U poslednja tri dana broj pregleda u ambulanti infektivnog odeljenja je preko 100. Priliv pacijenata je ogroman.
– Sugrađane molimo za strpljenje i razumevanje, svi bolnički kapaciteti su usmereni na ovaj veliki priliv građana, u svakom trenutku zdravstveni radnici pružaju pomoć i ležećim i ambulantnim pacijentima.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh