I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Mesne zajednice na Bagljašu obeležile Spasovdan

Vaznesenje Hristovo je dan mesnih zajednica “Sonja Marinković” i “Veljko Vlahović”. Po ovom crkvenom prazniku nazvan je i hram u naselju Bagljaš. Svetom arhijerejskom liturgijom, prigodnim programom i svečanom sednicom Saveta, obeležene su decenije postojanja dveju mesnih zajednica.

Proslava Spasovdana u naselju Bagljaš počela je u jutarnjim satima.

“U 9 sati bila je služena sveta arhijerejska liturgija u hramu. Zatim smo imali priodan program na platou ispred mesne zajednice. Učestvovali su hor osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ i solistkinja Milica Dosković. Nakon toga održane su svečane sednice Saveta mesnih zajednica na kojima su dodeljena priznanja ljudima koji su doprineli razvoju i afirmaciji naselja Bagljaš. Nagradu je dobilo Udruženje invaida rada MO Bagljaš. U ime udruženja plaketu je primila predsednica Danica Nedeljković. Takođe, plaketu je dobio naš književnik Radivoje Šajtinac za kojeg mogu da kažem da je uvek bio aktivan u ovoj mesnoj zajednici. Reč je čoveku koji ne teži nekim visinama i ceni mesto u kojem živi. Uz njih, nagrađena je i novinarka Branka Jajić, naš dugogodišnji pratilac. Mislim da je unazad 15 godina učestvovala u svim našim manifestacijama. Svojim tekstovima doprinela je promociji i afirmaciji Bagljaša“, kaže Marija Janković, sekretar MZ “Veljko Vlahović“.

Fordomanija

Bagljaš je grad u gradu

Mesna zajednica „Sonja Marinković“ danas je obeležila svoj 51. rođendan. Istovremeno, MZ „Veljko Vlahović“ proslavila je 40 godina postojanja.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

„U naselju Bagljaš, u dve mesne zajednice, imamo 15.000 birača, što znači da više od 20.000 ljudi živi u ovom delu grada. Mi smo grad u gradu. Reč je o velikom naselju koje, možda, teži da preraste u opštinu ako se za to nekada steknu uslovi. Bagljaš ima razvijenu infrastrukturu, imamo i industrijsku zonu. Trudimo se da organizujemo kulturne sadržaje, da budemo dostupni građanima svih uzrasta, kako deci, tako i odraslima i penzionerima. Težimo tome da naši sugrađani rešenje svojih problema potraže u mesnim zajednicama. I mi im pomažemo koliko je to u našoj moći. Ono na čemu još dosta treba da se radi su svakako kišna i fekalna kanalizacija. Takođe, posla ima i na komunalnom uređenju, ozeljenjavanju i održavanju postojeće infrastrukture kako bi Bagljaš bio još lepši nego sad“, objašnjava naša sagovornica.

Obeležavanje dana mesnih zajednica u naselju Bagljaš počelo je u sredu uveče izložbom slika od slame članice Asocijacije za razvoj Bagljaša Smiljke Hornjak. Izložba će biti otvorena do 20. juna.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh