I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Mesne zajednice na Bagljašu obeležile Spasovdan

Vaznesenje Hristovo je dan mesnih zajednica “Sonja Marinković” i “Veljko Vlahović”. Po ovom crkvenom prazniku nazvan je i hram u naselju Bagljaš. Svetom arhijerejskom liturgijom, prigodnim programom i svečanom sednicom Saveta, obeležene su decenije postojanja dveju mesnih zajednica.

Proslava Spasovdana u naselju Bagljaš počela je u jutarnjim satima.

“U 9 sati bila je služena sveta arhijerejska liturgija u hramu. Zatim smo imali priodan program na platou ispred mesne zajednice. Učestvovali su hor osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ i solistkinja Milica Dosković. Nakon toga održane su svečane sednice Saveta mesnih zajednica na kojima su dodeljena priznanja ljudima koji su doprineli razvoju i afirmaciji naselja Bagljaš. Nagradu je dobilo Udruženje invaida rada MO Bagljaš. U ime udruženja plaketu je primila predsednica Danica Nedeljković. Takođe, plaketu je dobio naš književnik Radivoje Šajtinac za kojeg mogu da kažem da je uvek bio aktivan u ovoj mesnoj zajednici. Reč je čoveku koji ne teži nekim visinama i ceni mesto u kojem živi. Uz njih, nagrađena je i novinarka Branka Jajić, naš dugogodišnji pratilac. Mislim da je unazad 15 godina učestvovala u svim našim manifestacijama. Svojim tekstovima doprinela je promociji i afirmaciji Bagljaša“, kaže Marija Janković, sekretar MZ “Veljko Vlahović“.

PerSu marketi

Bagljaš je grad u gradu

Mesna zajednica „Sonja Marinković“ danas je obeležila svoj 51. rođendan. Istovremeno, MZ „Veljko Vlahović“ proslavila je 40 godina postojanja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„U naselju Bagljaš, u dve mesne zajednice, imamo 15.000 birača, što znači da više od 20.000 ljudi živi u ovom delu grada. Mi smo grad u gradu. Reč je o velikom naselju koje, možda, teži da preraste u opštinu ako se za to nekada steknu uslovi. Bagljaš ima razvijenu infrastrukturu, imamo i industrijsku zonu. Trudimo se da organizujemo kulturne sadržaje, da budemo dostupni građanima svih uzrasta, kako deci, tako i odraslima i penzionerima. Težimo tome da naši sugrađani rešenje svojih problema potraže u mesnim zajednicama. I mi im pomažemo koliko je to u našoj moći. Ono na čemu još dosta treba da se radi su svakako kišna i fekalna kanalizacija. Takođe, posla ima i na komunalnom uređenju, ozeljenjavanju i održavanju postojeće infrastrukture kako bi Bagljaš bio još lepši nego sad“, objašnjava naša sagovornica.

Obeležavanje dana mesnih zajednica u naselju Bagljaš počelo je u sredu uveče izložbom slika od slame članice Asocijacije za razvoj Bagljaša Smiljke Hornjak. Izložba će biti otvorena do 20. juna.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh