I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Solo performans Vlatka Stefanovskog u Kulturnom centru (VIDEO)

Nakon više od 10 godina od poslednjeg nastupa u Kulturnom centru, Vlatko Stefanovski je sinoć održao koncert na velikoj bini. Publika je pokazala veliku zainteresovanost za njegov nastup, te su sva mesta bila popunjena.

„Prošlo je deset godina od mog poslednjeg nastupa u ovom prostoru, i evo me sada ponovo ovde. Ono čega se sećam je da je ovde na sceni tada bila jedna rupa, i kada je tehničar koji je radio svetlo na koncertu „Leb i sol“, nestao u toj rupi. Sada sam video da su to popunili, i da je bina proširena, da je sada od zida do zida. Mnogo to toga se od tada promenilo, i u mom životu, a verujem i u vašim životima. Inače ovaj grad pamtim uglavnom po lepim uspomenama. Bio sam pre par godina i na „Danima piva“, ali to je pučka zabava. Ovaj Kulturni centar je veoma zanimljiv, i volim ja ovakve koncertne prostore, jer vidim publiku i znam kome se obraćam. Mogu da gradim koncert po dinamici, koja treba biti uzlazna, i da završi se nekim klimaksom.“- istakao je Vlatko Stefanovski.

Nedavno mu je izašao i album pod nazivom „Live at Lisinski“, snimljen na njegovom prošlogodišnjem nastupu u dvorani „Lisinski“ u Zagrebu. Kako sam kaže, veoma je sretan i ponosan, jer je sebi dao za pravo da nakon dugogodišnje karijere, može sam svirati koncert, a najavio je i novi album.

I Taxi Zrenjanin

„Nakon dugog niza godina pevanja i sviranja, dao sam sebi za pravo, da sviram sam. To je super za publiku, jer nije opterećena velikim decibelima, već može meditirati zajedno sa mnom. Publika može uživati u onome što sam spremio, a spremio sam puno toga. Novi album “Kruševo 2“ je najavljen na „Guitar artu“, ali nije još završen. Planiram da sa kolegom Miroslavom Tadićem, pobegnem na neko fino mesto, da se opustimo, i da ga završimo. Na novom albumu možete očekivati puno emocija, puno minimalizma i fine estetike. U svom dosadašnjem radu, kada bi trebao da odaberem jednu pesmu, koja bi okarakterisala Vlatka Stefanovskog, to bi bila „Gipsy song“. Ona je najbliža mom senzibilitetu i karakteru. Puno sam toga napisao, i snimio, i toliko je taj moj rep dugačak, da pokušavam da zaboravim šta je bilo, i da se okrenem onome što je sada i što će biti. “- izjavio je Vlatko

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Muzičar ističe da nema recept za dugotrajnost i opstanak na sceni. Prati sopstveni impuls, i smatra da je najgore govoriti drugima kako da rade. Svako ima svoju sudbinu i liniju, neko je sretniji, neko manje sretan. Kako sam naglašava, ne zna gde će ga njegov impuls odvesti, ali zna da ga je celog života pratio, i radio ono što je smatrao da treba raditi, nije previše pametovao i vodio se filozofijom „go with the flow“.

Koncert je počeo nešto posle 20 časova, i u skoro tri sata, mnogobrojna publika, različitih generacija, je imala prilike da uživa u solo izvedbama prepoznatljive muzike Vlatka Stefanovskog.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh