I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Dobre Vesti našeg grada

Solarni paneli na krovu hale sportova

Hala sportova “Medison” treća je institucija u Zrenjaninu koja je dobila solarne panele na krovnoj konstrukciji, nakon Opšte bolnice “Đorđe Joanović” i Doma učenika “Angelina Kojić Gina”. Solarni paneli koji su pušteni u rad na hali sportova uštedeće više od 600.000dinara u odnosu na dosadašnju potrošnju.

Paneli će, prema rečima direktora Javnog preduzeća”Sportski objekti” Siniše Marinca, zagrevati vodu uz korišćenje minimalne količine energije za rad pumpi za cirkulaciju. Marinac je saopštio da solarno postrojenje ima 30 kolektora sa prosečnim kapacitetom od oko 300 kilovata po času dnevno, ali da se može opteretiti  i dodatno jer ima veći potencijal. To znači da u budućnosti postoji mogućnost spajanja s Kristalnom dvoranom čime bi bila obezbeđena topla voda za tuširanje sportista.

O izuzetnoj efikasnosti panela svedoči i podatak da je zrenjaninska bolnica za samo godinu dana od instaliranja tog sistema uštedela 15.000evra.

Sredstva za panele na krovu hale sportova u visini od 3,6miliona dinara obezbedio je većim delom Pokrajinski sekretarijat za energetiku, dok je ostatak novca izdvojen iz gradskog budžeta.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh