I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Dobre Vesti našeg grada

Socijalni stanovi u Zrenjaninu do kraja 2014.

U Zrenjaninu će  do 31. decembra 2014.godine biti izgrađeno 100 stanova za socijalno stanovanje, potvrđeno je na jučerašnjem sastanku predstavnika Republičke agencije za stanovanje, Ministarstva građevine i urbanizma i predstavnika Grada Zrenjanina. Grad će obezbediti zemljište i infrastrukturu na dve lokacije- u Pančevačkoj ulici gde će biti izgrađeno 70 stanova i u ulici Žarka Zrenjanina u kojoj će se graditi 30 stanova, potvrdio je pomoćnik gradonačelnika Darko Karan. Naš grad će biti među prvima koji će pored svog doprinosa i sredstava izgraditi stanove u saradnji sa Vladom Republike Srbije, Svetskom bankom i Republičkom stambenom agencijom.

Prema rečima predstavnice Republičke agencije za stanove, Maje Lakićević “Pomoći će se onima koji ne mogu da reše svoje stambene potrebe kupovinom lii zakupom stanova po tržišnim uslovima. Lakićević je rekla da će nakon izgradnje  Gradu Zrenjaninu ostati 30 stanova u trajnom vlasništvu koje će se izdavati u zakup socijalno ugroženom stanovništvu.

Preostalih 70 stanova biće ponuđeni  na prodaju pod neprofitnim uslovima, a kako je rečeno prilikom potpisivanja Ugovora krajem aprila, po ceni od 499 evra po kvadratu. Prosečna površina stanova biće oko 55 metara kvadratnih.

Očekuje se da će neophodna dokumentacija biti spremna do kraja godine i da će izvođač radova biti izabran u narednoj građevinskoj sezoni.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh