I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Pitali smo šminkere – šta preporučuju za malu, a šta za veliku maturu

Jun je mesec maturskih večeri, kada učenice završnih razreda osnovnih i srednjih škola uveliko razmišljaju o maturskoj večeri. O svojoj toaleti, frizuri i šminki. Poslednjih godina nezaobilazno je profesionalno šminkanje za maturske večeri.

Jelena Vavan, uz svoju prvu vokaciju profesora književnosti bavi se i ovim lepim i kreativnim pozivom već duži niz godina, ko iz prve ruke može rći i šta devojke vole, ali i koji su trendovi kada je šminkanje u pitanju.

Matursko veče imaju i osmaci i učenici završnih razreda srednjih škola. Devojke će se doterati.

Koliko je za devojke važno da imaju dobar i kvalitetan make up?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Veoma, samo kvalitetna šminka omogućava postojanost, devojke moraju da su podjednako lepe i na početku, a posebno i na kraju tako dinamične večeri.

Kakav izgled preporučujete petnaestogodišnjakinjama, malim maturantkinjama? Da li je bitno i da kvalitet šminke bude prilagođen njihovoj mladoj koži?

Ja uvek glasam za sto prirodniji izgled kada su tako mlade devojke u pitanju, ali trend nameće sasvim nešto drugo, čemu mi, profesionalci, moramo da se prilagodimo.

Koje su to boje aktuelne kada je sezona proleće leto u pitanju? Da li se prilikom doterivanja maturantkinja oslanjate na trendove ili je prioritet na isticanju lepote (je svi su mladi lepi), bez obzira na ono što je trenutno moderno?

Kraljevsko plava, crvenkasti tonovi su i ove godine hit, gliteri, hajlajteri, takođe, a bez ajlajnera i veštačkih trepavica je nezamislivo da se i diskutuje o make up-u. Da, devojke se prilično oslanjaju na trend, što je i normalno, jer su to generacije koje odrastaju posmatrajući razne tutorijale, blogerke, selebrtii ličnosti, te stvaraju određenu predstavu kako bi volele da izgledaju tu noć.

Sigurno je da i devojke imaju svoje zahteve, ima li situacija kada ne prihvataju Vaše savete?

Kao što sam pomenula, devojke dolaze sa unapred zamišljenom predstavom o tome kako bi da izgledaju. Nekada je to moguće, a nekada ne, u zavisnosti od mnogo faktora, proporcije lica, oblika oka, usana. Međutim, uvek se može naći kompromis između želja i mogućnosti, tako da devojke imaju poverenja u nas profesionalce i veoma rado poslušaju naše savete.

Generalno, kakav izgled preporučujete za male maturantkinje?

Da, bitna je toaleta, frizura i šminka, ali ono sto je najvaznije i sto se poslednjih godina marginalizovalo je samo matursko veče, koje treba da je samo po sebi magično, jer je simbol jednog zajednički preživljenog vremena, simbol mladosti i sreće.

A za velike? Njihova šminka može biti smelija i upadljivija, zar ne?

Prvenstvena namena šminke je da iskoriguje nedostatke, tako da u slučaju ’velikih’ važi pravilo da je malo, zapravo mnogo. Kod njih je najvažnije da se tenu vrati svež i blistav izgled, bez jakih i tamnih tonova, tako da je količina šminke nebitna, već tehnika njenog nanošenja. Ruževi i rumenila rozikastih i tonova u boji kajsije, vraćaju svežinu tenu, a dobar saveznih za zreliju kožu je vichy mineralblend puder.

Može li se preterati sa šminkom za matursko veče?

Definitivno, ne. Mlado lice može da iznese sve trendove, pa čak i one koje koketiraju sa kičom, završava sa osmehom naša sagovornica, Jelena Vavan.

Foto: Jelena Vavan

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh