I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Smeće razbacano oko kontejnera sve izraženiji problem

Smeće razbacano oko kontejnera sve je češća slika koja se može videti u gradskim stambenim naseljima. Kućno smeće, ostaci hrane i rasute kese, nekada su do te mere razbacane da je uopšte teško prići kontejnerima.

Građani za ovakvu situaciju najviše krive one koji preturaju po kontejnerima u nameri da pronađu ostatke hrane ili garderobu.

smece

-Ljudi danas jako teško žive, prinuđeni su da u kontejnerima traže parče hleba. Žalosno je to, jer znam za vremena u kojima nije bilo gladnih… Kad god mogu ostavim veknu hleba ili hrane, okačim kesu na držač kontejnera, saosećam sa tim ljudima. Ali verujte mi da ima dana kada se ne može prići, sve je razbacano, gazi se po pokvarenoj hrani, prizor je katastrofalan, priča Milka S. iz Ulice Milana Stanivukovića u naselju Bagljaš.

I Taxi Zrenjanin

U Javno komunalnom preduzeću „Čistoća i zelenilo“ kažu da je ovaj problem intenzivan poslednjih godina. Najveći teret snosi služba koja prazni kontejnere jer se radnici duže zadržavaju na jednom mestu ne bi li sakupili rasuto smeće i doveli u red površinu oko kontejnera.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U Odeljenju komunalne policije takođe su svesni ovog problema.

– Svesni smo da jedna kategorija stanovništva izuzetno teško živi i da na ovaj način dolazi najčešće do hrane. Opominjemo ih kad god primetimo da vade sadržaj iz kontejnera i razbacuju ga. Zabranjeno je preturati po kontejnerima, samim tim postoji i politika kažnjavanja. U narednom periodu opominjaćemo ih i češće jer će ovaj problem verovatno biti još izraženiji kada dođe toplije vreme, kažu u Odeljenju komunalne policije.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh