I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Službe u Gradskoj kući od sada dostupnije osobama sa oštećenim sluhom i vidom

U Uslužnom centru u Gradskoj kući (soba broj 53), postavljen je Indukcioni sistem za amplifikaciju govora koji omogućava osobama sa slušnim aparatima da jasno čuju govornika, odnosno da zvukove oko sebe čuju bez smetnji.

Aparat je nabavljen zahvaljujući Udruženju građana “Althea”, a po projektu koji je realizovan u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Iz “Althee” ukazuju da statistika u svetu i kod nas pokazuje da 30 odsto stanovništva ima oštećen sluh i potrebu za upotrebom slušnih aparata, a da se procenat iz godine u godinu povećava.

PerSu marketi

Ovaj sistem se može primeniti u raznim objektima, kako na šalterima javnih institucija, tako i u salama za predavanja, bankama, recepcijama, pozorištu, a način korišćenja je veoma jednostavan.

U Gradskoj upravi kažu da službenik na šalteru samo treba da drži sistem uključenim ne vodeći dalje računa o tome da li je klijent dobročujeći, ili je korisnik slušnog aparata.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Šalter na kome je sistem instaliran obeležen je vidljivim znakom, međunarodno prepoznatljivim, koji korisniku slušnog aparata daje informaciju da je to mesto na poseban način ozvučeno. Osim Indukcionog sistema za amplifikaciju govora, obezbeđeno je i pedesetak primeraka Vodiča kroz gradske službe Grada Zrenjanina na Brajevom pismu, čime se povećava pristupačnost osobama sa oštećenim vidom.

Izvor i foto: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh