I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Služba hitne medicinske pomoći edukovala učenike Medicinske škole

U cilju pravovremenog skretanja pažnje o značaju poznavanja prve pomoći za pojedinca i za društvenu zajednicu, Dom zdravlja „dr Boško Vrebalov” u saradnji sa Službom hitne medicinske pomoći i srednjom Medicinskom školom Zrenjanin, obeležio je na edukativan način Svetski dan prve pomoći.

Učenici su prisustvovali javnom času u okviru kojeg su se upoznali sa svakodnevnim radom službe i njenim ekipama, sa načinom prijema poziva i sa pokaznim vežbama pružanja prve pomoći, kao i sa medicinskom opremom i aparatima koje zaposleni koriste prilikom zbrinjavanja povređenih lica.

Fordomanija

Načelnica Službe hitne medicinske pomoći Zrenjanin, dr Milana Vidović, izjavila je da ovakvim načinom vršnjačke edukacije Dom zdravlja „dr Boško Vrebalov” želi da ojača prvu kariku u lancu spašavanja života povređenih i obolelih.

-Prva karika jeste pružanje prve pomoći, druga karika je stručna medicinska pomoć na terenu, a tek treća karika je bolnica. Nesreću ne možemo da predvidimo, ona se može desiti bilo kada i na bilo kom mestu i svako od nas može da bude u situaciji da mu je potrebna hitna medicinska pomoć. Osobi kojoj je život ugrožen, neophodno je adekvatno ukazati pre svega prvu, a zatim i stručnu medicinsku pomoć – istakla je načelnica.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh