I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Slepa i slabovida lica obilaze muzej uz pomoć audio-video vodiča

Članovi Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Zrenjanin, uz pomoć audio – video vodiča na tabletima, obiši su stalnu postavku Narodnog muzeja Zrenjanin.

Obilazak je deo okruglog stola sa temom “Inkluzija slepih i slabovidih – ograničenja i ostvarenja“ koji je ta organizacija priredila, a Ministarstvo za rad i socijalnu politiku podržalo.

slepi-slabovidi-poseta-mutej-2

Audio – video vodič dostupan je od početka decembra kada je Narodni muzej nabavio tablet uređaje i implementirao jedinstveni softver koji lica sa oštećenim vidom ili potpunim odsustvom tog čula, ali i gluve i nagluve osobe, vodi kroz stalnu postavku.

I Taxi Zrenjanin

– Ideja o izradi virtuelnog vodiča pokrenuli su kustosi muzeja kako bi se stalna postavka osvaremenila i što jednostavnije bila prikazana posetiocima. Vodič je prvenstveno namenjen slepim, slabovidim, gluvim i nagluvim osobama, ali ga mogu koristiti i ostali posetioci. Aplikacija na tabletu prati prolazak kroz sve prostorije muzeja na prvom i drugom spratu. Ovo nije prvi put da oni obilaze postavku, a bili su uključeni i u izradu aplikacije, prihvatali smo njihove sugestie, rekla je kustoskinja Biljana Eleković.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

slepi-slabovidi-poseta-muzej-1

Predsednik Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih, Nenad Vukelić, podsetio je da je ovo velika stvar za lica sa hendikepom budući da je Zrenjanin jedini grad u Srbiji koji ima tablet vodič.

muzej222

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh