I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Slava zrenjaninskog udruženja „Suncokret“

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Suncokret“ proslavilo je krsnu slavu, praznik rođenja Presvete Bogorodice Marije, u narodu poznatiji kao Mala Gospojina. Prema rečima članova udruženja, nije slučajnost što su odabrali baš ovaj praznik koji nosi i simboliku rađanja. U njihovim prostorijama, u Makedonskoj ulici, upriličena je proslava, kojoj je prisustvovao veliki broj gostiju. Atmosfera je bila svečarska, uz puno emocija i pozitivnog raspoloženja, koje se moglo videti na licima svih gostiju.

Kuma slave je bila generalna sekretarka Sportskog saveza, Vukosava Đapić Atanacković, koja duži niz godina sarađuje, i druži se sa članovima udruženja.

-Mogu reći da moje prijateljstvo sa udruženjem „Suncokret“ traje pet godina, i velika je čast i zadovoljstvo što su me odabrali za kumu. S jedne strane mi je žao, što zbog ličnih obaveza, nisam u potpunosti mogla ispoštovati godinu dana kumovanja, onako kako prava kuma treba. I pored toga oni svi znaju da sam uvek tu za njih, i da ću i kada predam kumovanje, ostati uz njih. Kada upoznate decu koja su u udruženju „Suncokret“, ne možete da ih zaboravite, i da ne pomognete. Najlepši deo naše saradnje je kada na njihovim licima ugledate osmeh, kojim vam daje posebnu energiju, da krenete dalje, i da shvatite da ništa nije teško. Nisam uspela da ih pripremam za sportske aktivnosti, ali ću svakako biti sa njima 29. septembra na „MNRO olimpijadi“, koja će biti održana u Aviv parku. Iskoristila bih priliku da ovim putem pozovem sve naše sugrađane, da tog datuma dođu i podrže naše „Suncokrete“, – izjavila je Vukosava Đapić Atanacković.

I Taxi Zrenjanin

Svojim prisustvom i pevanjem, proslavu je uveličao i hor „Prepodobni Rafailo Banatski“. Ovo je drugi put da je hor učestvovao, a inicijator je bio protonamesnik Davor Stojanović, koji već osmu godinu sarađuje sa članovima udruženja.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

„Sada već tradicionalno, od kada sam stupio na službu, već osam godina, kako to hrišćanski običaji nalažu, prerežem ovde u udruženju slavski kolač, na praznik rođenja Presvete Bogorodice. Nju su uzeli kao svoju zaštitnicu, jer ona i jeste zaštitnica majki i dece. Svake godine budem ovde oduševljen lepim programom koji pripreme, a evo ove godine smo, zahvaljujući horu „Prepodobni Rafailo Banatski“, to i dodatno ulepšali. Kao što sam večeras u propovedi rekao, zajednica ljubavi jeste ona koju ostvarujemo na način pomaganja jedni drugima, onoliko koliko možemo, a pritom će nam i Bog pomoći. Ovo večeras je sinergija članova udruženja, njihove rodbine, i nas ostalih, i to je pravi primer jedne hrišćanske zajednice“ – istakao je protonamesnik Davor Stojanović.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh