I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Slava zrenjaninskog udruženja „Suncokret“

ZrBizNet

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Suncokret“ proslavilo je krsnu slavu, praznik rođenja Presvete Bogorodice Marije, u narodu poznatiji kao Mala Gospojina. Prema rečima članova udruženja, nije slučajnost što su odabrali baš ovaj praznik koji nosi i simboliku rađanja. U njihovim prostorijama, u Makedonskoj ulici, upriličena je proslava, kojoj je prisustvovao veliki broj gostiju. Atmosfera je bila svečarska, uz puno emocija i pozitivnog raspoloženja, koje se moglo videti na licima svih gostiju.

Kuma slave je bila generalna sekretarka Sportskog saveza, Vukosava Đapić Atanacković, koja duži niz godina sarađuje, i druži se sa članovima udruženja.

-Mogu reći da moje prijateljstvo sa udruženjem „Suncokret“ traje pet godina, i velika je čast i zadovoljstvo što su me odabrali za kumu. S jedne strane mi je žao, što zbog ličnih obaveza, nisam u potpunosti mogla ispoštovati godinu dana kumovanja, onako kako prava kuma treba. I pored toga oni svi znaju da sam uvek tu za njih, i da ću i kada predam kumovanje, ostati uz njih. Kada upoznate decu koja su u udruženju „Suncokret“, ne možete da ih zaboravite, i da ne pomognete. Najlepši deo naše saradnje je kada na njihovim licima ugledate osmeh, kojim vam daje posebnu energiju, da krenete dalje, i da shvatite da ništa nije teško. Nisam uspela da ih pripremam za sportske aktivnosti, ali ću svakako biti sa njima 29. septembra na „MNRO olimpijadi“, koja će biti održana u Aviv parku. Iskoristila bih priliku da ovim putem pozovem sve naše sugrađane, da tog datuma dođu i podrže naše „Suncokrete“, – izjavila je Vukosava Đapić Atanacković.

Fordomanija

Svojim prisustvom i pevanjem, proslavu je uveličao i hor „Prepodobni Rafailo Banatski“. Ovo je drugi put da je hor učestvovao, a inicijator je bio protonamesnik Davor Stojanović, koji već osmu godinu sarađuje sa članovima udruženja.

„Sada već tradicionalno, od kada sam stupio na službu, već osam godina, kako to hrišćanski običaji nalažu, prerežem ovde u udruženju slavski kolač, na praznik rođenja Presvete Bogorodice. Nju su uzeli kao svoju zaštitnicu, jer ona i jeste zaštitnica majki i dece. Svake godine budem ovde oduševljen lepim programom koji pripreme, a evo ove godine smo, zahvaljujući horu „Prepodobni Rafailo Banatski“, to i dodatno ulepšali. Kao što sam večeras u propovedi rekao, zajednica ljubavi jeste ona koju ostvarujemo na način pomaganja jedni drugima, onoliko koliko možemo, a pritom će nam i Bog pomoći. Ovo večeras je sinergija članova udruženja, njihove rodbine, i nas ostalih, i to je pravi primer jedne hrišćanske zajednice“ – istakao je protonamesnik Davor Stojanović.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh