I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Tradicionalna proslava dana sela u Tordi

U organizaciji civilnih udruženja i Saveta Mesna zajednice, meštani naseljenog mesta Torda su i ove godine na bogat i raznovrsan način proslavili dan njihovog sela.

Nakon dočeka gostiju iz bratskih naselja i okolnih mesta, domaćini su u okviru posebnog programa otvorili renovirane prostorije tamošnjeg Fudbalskog Kluba i Doma vatrogasaca. Dobrovoljno vatrogasno društvo u Tordi osnovano je  1883. godine i jedan je od najstarijih društva na teritoriji Srednjebanatskog okruga.

I Taxi Zrenjanin

Posle svečane mise u Katoličkoj crkvi, zainteresovani su mogli da pogledaju tradicionalnu izložbu umetničkih dela  ovdašnjih slikara amatera, nakon čega je priređen I kulturno-umetnički program, u kojem su narodnim pesmama i folklornim plesom nastupili učenici Osnovne škole Ady Endre”, KUD Petefi Šandor” i Hor Torđanskih žena.

U okviru ovogodišnje proslave organizovana su još i takmičenja u kuvanju riblje čorbe, ali inastupi svadbenih orkestara i muzičke grupe „Republic” iz Mađarske.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh