I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

„Slatki dan“: Beloblaćani pozvali takmičare da se prijave za izbor najlepšeg slatkiša

Slatkiši i sve zemaljske slatke čarolije nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Pogotovo kada su pripremljene s puno emocija i kolačarskog iskustva. A od koga učiti i naučiti nego od svojih baka. Upravo je to i suština tradicionalne manifestacije „Slatki dan“ koja će uskoro biti održana u Belom Blatu.

Kurtoš kolač

Organizatori ove manifestacije pozvali su posetioce ali i one koji žele da se takmiče, da 6. oktobra dođu u ovo malo multinacionalno selo.

Program će i ove godine biti raznovrstan i sadržajan. Manifestacija počinje okupljanjem takmičarskih ekipa od 13 h i postavljanjem štandova. U 14 h, u dvorišnom prostoru Doma kulture, priredićemo svečano otvaranje manifestacije uz prigodan kulturno-umetnički program. Nakon toga sledi uzimanje takmičarskih uzoraka pa i degustacija i kupovina slatkih čarolija. Biće tu svega, od išlera, rolnica, pita, kiflica, šam-rolnica, štrudli, herovki i mnogih đakonija koje su već pomalo iščilile iz kolačarske ponude, pa sve do torti i nešto modernijih kolačarskih proizvoda, najavio je Milan Nedeljkov u ime organizacionog odbora manifestacije „Slatki dan“.

I Taxi Zrenjanin

Kuglof

Herovke

Dok žiri bude ocenjivao slatke uzorke, vredne kuvarice Belog Blata pripremaće pravi beloblatski paprikaš koji će posetioci moći da kupe po pristupačnoj ceni od 300 dinara za kompletan obrok. Bonovi za ručak-večeru, čiji se početak očekuje oko 17 h, nakon proglašenja laureata takmičenja, biće prodavani na vidljivom mestu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Za takmičarsko učešće zainteresovani se mogu prijaviti predsednici Kluba žena „Belo Blato“ Anuški Šimon pozivanjem broja 064/538 75 06. Organizaciju događaja potpisuje upravo Klub žena, a generalni sponzori-pokrovitelji manifestacije su tamošnja mesna zajednica, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i lokalni sponzori.

– Za vantakmičarsku posetu se ne prijavljujete, jer vas očekujemo zaista prijateljski, poručio je Nedeljkov pozvavši sve zainteresovane da iskoriste početak jeseni i provedu jedan dan u Belom Blatu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh