I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Slab pritisak vode u mreži u dva navrata

Pad napona u elektro mreži je razlog zbog kog je danas u dva navrata došlo do slabijeg pritiska vode u mreži na teritoriji celog grada, a u pojedinim zgradama na višim spratovima i do kraćeg prekida vodosnabdevanja.

Kako kažu u Javno komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“, prilikom pada napona električne energije sistem zaštite bunarskih pumpi automatski prekida njihov rad i isključuje jednu od linija za snabdevanje grada vodom. Stabilizacijom napona, automatski se bunarske pumpe ponovo uključuju u rad, a za postizanje režima rada u punom kapacitetu potrebno je oko dvadesetak minuta, nakon čega se uspostavlja redovan režim vodosnabdevanja.

– Do momenta postizanja punog kapaciteta rada na pomenutoj liniji vodosnabdevanja celokupno vodosnabdevanje se vrši preko drugih linija, čime se obezbeđuje kontinuitet vodosnabdevanja bez prekida ali uz smanjeni pritisak vode u mreži na teritoriji celog grada. U zgradama na višim spratovima može doći i do kraćeg prekida vodosnabdevanja. Sistem vodosnabdevanja je stabilan, kvarova na mreži nema, a na kvalitet snabdevanja električnom energijom za koju je zadužena Elektrodistribucija naše preduzeće ne može da utiče, navode u „Vodovodu i kanalizaciji“.

PerSu marketi
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh