I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Skromno i svečano obeležena slava sela Belo Blato

Doskorašnja trodnevna i veoma sadržajna slava sela Belo Blato svela se, zbog dobro poznatih okolnosti, na skromnije, tačnije jednodnevno obeležavanje ove značajne i nasleđene svetkovine.

Ipak, a da ne bi baš sve bilo skrajnuto i zaboravljeno, Predsedništvo Saveta MZ donelo je odluku da se  Dan MZ obeleži polaganjem cveća na spomen obeležje palim borcima II svetskog rata i svečanom sednicom Saveta.

Cveće na spomen obeležje položeno je u prisustvu  manjeg broja gostiju, predstavnika Gradske uprave, Mesne zajednice, prijatelja sela i domicilnog stanovništva.

I Taxi Zrenjanin

Stojanka Lekić izaslanica Gradske uprave Zrenjanin i predsednik MZ Belo Blato Miroslav Markuš 

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Učenici OŠ“ Bratstvo jedinstvo“ iz Belog Blata, izveli su kraći program govoreći stihove iz poznatih poema, tematski posvećenih prevazilaženju sukoba među ljudima i univerzalnim vrednostima mira i pomirenja. Pomalo neobično ali sa velikom nostalgijom i emocijom, ovaj čin polaganja cveća poprimio je karakter izuzetnog pijeteta prema svemu onome, što u sebi nosi upravo poruku mira , osudu ratova i ljudskog beznađa izazvanih ratnim dejstvima.

Nakon polaganja cveća i tradicionalnog obraćanja predstavnika porodica palih boraca , skup se preselio u Dom kulture , gde je održana svečana sednica Saveta MZ .


Verujući da će sledeće godine ovaj razlog za skromno obeležavanje, tako značajnog datuma za selo biti prevaziđen, pozdravljamo sve naše prijatelje iz okruženja i šire, u nadi da ćemo se sledeć godine videti u većem broju i boljem raspoloženju.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh