I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Najnovije vesti

Školarci i predškolci „doveli“ Evropu u Zrenjanin

Evropsko selo, manifestacija čiji je osnovni cilj promovisanje različitih naroda i država članica Evropske Unije, okupila je danas u Zrenjaninu veliki broj ljudi.

U ovogodišnjoj manifestaciji učestvovale su 24 osnovne škole sa teritorije grada Zrenjanina i Predškolska ustanova, koje su zajedno predstavile 26 zemalja Evrope.

evropsko-selo-zrenjanin-001

Zrenjanin su ovim povodom posetili Luka Bjankoni šef političkog odeljenja pri Delegaciji EU u Srbiji, Snežana Pupovac koordinatorka EU info Point, predstavnici Kancelarije za evropske integracije vlade Srbije, predstavnici ambasada Grčke, Švedske, Rumunije, Mađarske, Bugarske i Francuski kulturni centar.

I Taxi Zrenjanin

Manifestaciju su otvorili Luka Bjankoni, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, zamenik ambasadora Grčke Jonis Joanidis i zamenik direktora Kancelarije za evropske integracije Ana Ilić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Osim što komuniciramo sa građanima u nameri da im pružimo sve informacije o institucijama Evropske Unije, projektima, fondovima, pripremili smo i nagradno takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola Zrenjanin „Koliko poznajem EU“. Izabrana su po tri pobednika iz osnovnih i iz srednjih škola, pripremili smo im vredne nagrade u vidu edukativnih materijala, vaučera za kupovinu knjiga, a krajem ovog meseca posetiće grčku ambasadu, rekla je danas Pupovac.

evropsko-selo-zrenjanin-019

evropsko-selo-zrenjanin-016

evropsko-selo-zrenjanin-020

evropsko-selo-zrenjanin-017

evropsko-selo-zrenjanin-015

evropsko-selo-zrenjanin-006

evropsko-selo-zrenjanin-008

Zamenik ambasadora Grčke Jonis Joanidis kaže da je srećan što je ponovo došao u Zrenjanin, i podsetio da je prošlonedeljna donacija amasade Grčke i Vojvođamske banke zapravo ispunjavanje obećanja datog na prošlogodišnjoj manifestaciji „Evropsko selo“ u Zrenjaninu.

– Očekujemo da deca iz Osnovne škole „Mladost“ iz Tomaševca koja su ove godine predstavljala Grčku, posete našu ambasadu 22. maja, rekao je Joanidis.

evropsko-selo-zrenjanin-010

evropsko-selo-zrenjanin-002

evropsko-selo-zrenjanin-004

„Evropsko selo“ se u Zrenjaninu održava četvrtu godinu, od toga drugi put pod pokroviteljstvom grada.

– Veoma sam ponosan na sve škole, direktore, nastavnike, decu koja su se mesecima trudila da upoznaju države koje su predstavljali i da spreme lep program. Veliko mi je zadovoljstvo što je ovoliki broj ambasadora danas u Zrenjaninu. Ovde se ne predstavlja samo grad Zrenjanin već i Srbija, a i ambasade predstavljaju svoje države našim najmlađim sugrađanima što je jako dobro, zaključio je Janjić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh