I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Širi se „Park zrenjaninskih beba“

Akcijom sadnje listopadnog drveća i četinara, u koju se uključio i gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, formirani su obrisi budućeg „Parka zrenjaninskih beba“, u naselju „Bagljaš“, na izlazu iz grada. Nakon sadnje po jednog stabla listopadnog drveta i četinara, Bošnjak je rekao da Grad Zrenjanin nastavlja sa podrškom ove akcije, koja se sprovodi u kontinuitetu već drugu sezonu, a koja podrazumeva sadnju jednog novog drveta za jednu novorođenu bebu.

-Proletos je prethodni gradonačelnik, Mileta Mihajlov, učestvovao u akciji u drugom delu Bagljaša, a sada sam ja u prilici da zasadim po neko drvo za novorođene bebe. U daljem radu i aktivnostima grad će, svakako, podržavati i ovakve akcije, koje se tiču zaštite životne sredine i posvećenja novom životu, budućim bebama – istakao je gradonačelnik Ivan Bošnjak.

Akcija je realizovana u okviru projekta „Dobro drvo“, a pokrenuli su je Kulturni centar Zrenjanina, Grad Zrenjanin, JKP „Čistoća i zelenilo“ i „Direkcija za izgardnju i uređenje grada Zrenjanina“. Koordinator projekta, Vladimir Đurić zahvalio se za podršku grada i istakao da je Zrenjanin prvi grad u zemlji koji će imati ovakav park, i da se nada da će akcija biti nastavljena na proleće te da će se postići krajnji cilj – da svaki Zrenjaninac ima svoje drvo i da zelenila bude što više po celom gradu.

Budući „Park zrenjaninskih beba“ lociran je na parceli koja se nalazi neposredno po izlasku iz grada, s leve strane Bulevara Veljka Vlahovića. Prostire se, okvirno, na 4.000 kvadratnih metara i zamišljeno je da na njemu bude zasađeno oko 50 sadnica, uz prateće sadržaje koje čine jedan uređen park – pešačke staze, mobilijare i dečje igralište.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh