I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Simulacija zasedanja Skupštine grada: Zrenjaninski srednjoškolci u ulozi odbornika

U okviru Nedelje parlamentarizma, koja se ove godine obeležava sredinom novembra, Kancelarija za mlade grada Zrenjanina je, u saradnji sa Unijom učeničkih parlamenata i Udruženjem Evropska generacija“, organizovala simulaciju zasedanja Skupštine grada kroz koju su mladi srednjoškolci imali priliku da steknu uvid u sam proces donošenja odluka na lokalnom nivou.

Pozdravljajući prisutne ispred Kancelarije za mlade, Ivan Mikalački je rekao, da se simulacija održava na inicijativu Narodne skupštine Republike Srbije i da ona predstavlja samo deo onih aktivnosti, koji će biti održani u okviru Nedelje parlamentarizma.

-Na današnjem zasedanju“ učestvuje 67 odbornika, učenika srednjih škola sa teritorije našeg grada i koji će uz pomoć predstavnika lokalne samouprave i pokrajinskih institucija imati priliku da se upoznaju sa načinom rada Skupštine i sa značajem donešenja odluka, koje se bitne za dobrobit svih naših sugrađana – dodao je Mikalački.

PerSu marketi

Anja Brankov, učenica četvrtog razreda srednje Ekonomsko-trgovinske škole Jovan Trajković“ dobila je ulogu šefa odbora, a njen zadatak je bio da prisutnim odbornicima predloži odluku o formiranju jednog Omladinskog kluba.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Iako u skorijoj budućnosti ne planira da se bavi politikom, rado se odazvala na poziv organizatora, jer u okviru ovakvih događaja može da stekne nova znanja i iskustva.

„Sednici“ su prisustvovali i zamenica predsednika Skupštine grada Zrenjanin Ljuba Travica, pokrajinski poslanik Darko Bađok i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh