I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Simulaciju saobraćajne nesreće upamtiće mnogi

Bočni sudar dva putnička vozila, zvuci sirena policije, vatrogasno-spasilačkog tima i hitne pomoći, ukazivanje pomoći „povređenima“, ostaće u sećanju mnogim učenicima koji su danas prisustvovali simulaciji saobraćajne nesreće na poligonu Tehničke škole.

Simulaciju je, u okviru projekta “Zaštiti sebe i druge – poštuj propise”, organizovala Kancelarija za mlade.

Akcija je osmišljena tako da su učesnici u „saobraćaju“ na improvizovanoj saobraćajnici, bila dva mladića, od kojih je jedan „bio pod dejstvom alkohola“.

simulacija1

PerSu marketi

simulacija2

– Cilj je da ukažemo mladim vozačima na neophodnost poštovanja saobraćajnih propisa i na posledice koje mogu da uslede ukoliko se ti propisi ne poštuju. Česte su situacije u kojima mladi vozači dođu do brzih vozila, voze nepropisno, motocikle voze bez kaciga, dok upravljaju vozilom koriste mobilne telefone, i neretko su upravo oni uzročnici saobraćajnih nezgoda. Današnja vežba pokazuje posledice koje dolaze u navedenim situacijama, i nadamo se da će ova vizuelna prezentacija uticati na mlade vozače da u budućnosti u višem stepenu poštuju saobraćajne propise, rekao je portalu I love Zrenjanin Ivan Mikalački iz Kancelarije za mlade.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Najdramatičniji deo bio je onaj u kom je vatrogasno-spasilačka jedinica u kratkom roku demontirala „slupani“ automobil kako bi tim lekara i medicinskih tehničara mogao bezbedno da izvuče „povređenog“ i smesti ga na nosilo.

simulacija3

simulacija4

simulacija5

simulacija6

simulacija7

simulacija8

simulacija9

simulacija10

Pored vatrogasno-spasilačke jedinice i službe hitne pomoći, u simulaciji su učestvovali i pripadnici saobraćajne policije i terenske volonterske jedinice Crvenog krsta. Događaj su podržali i Grad Zrenjanin, Direkcija za izgradnju i uređenje grada, Školska uprava i Srednjebanatski upravni okrug.

Posle Zrenjanina, ova vežba će biti sprovedena u opštinama Sečanj, Nova Crnja i Novi Bečej.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh