I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Simo Salapura: U Zrenjaninu 458 aktivnih slučajeva – pune se bolnice, korona je ušla u zdravstvene ustanove

  – Podaci o broju obolelih su zabrinjavajući. Na teritoriji Grada Zrenjanina sada imamo 458 aktivnih slučajeva. U bolničkim ustanovama imamo još oko 50 slobodnih mesta. Korona virus je ušao u zdravstvene ustanove, 60 naših medicinskih radnika je ili pozitivno ili je bilo u kontaktu sa zaraženima. Svakim danom smo sve bliži uvođenju vanredne situacije u gradu. Apelujem još jednom na građanstvo da se pridržavamo mera. To je sada najvažnije, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura danas nako sednice Gradskog štaba za vanredne situacije pojašnjavajući težinu situacije u kojoj se grad nalazi.

 

Prvi čovek grada rekao je da je situacija u Zrenjaninu veoma ozbiljna i komplikovana te da je trenutno veliki pritisak na zdravstvenom sistemu. Prema njegovim reima, kapaciteti u zrenjaninskoj bolnici i kovid-bolnici (Plućna bolnica) su još na raspolaganju ali se brzo pune. On je podsetio i da je za kovid pacijente u zrenjaninskoj bolnici dodatno otvoreno i Odeljenje pedijatrije, a da se priprema i rezervna varijanta u Banji Rusandi.

I Taxi Zrenjanin

– Iznalaženje novih rešenja i angažovanje dodatnih kapaciteta ne vredi ako se ne pridržavamo mera, a to su održavanje higijene, nošenje maski, držanje distance, što manje kontakata. Posebno apelujem na kolektive, porodice i pojedince da se pridržavamo tih mera. Jasno je da ne možemo da se odreknemo života, život mora da ide, ali moramo i da se sačuvamo od bolesti, rekao je Salapura uputivši apel građanima.

Pročitajte još:

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pripadnici Vojske Srbije montirali šator-čekaonicu ispred kovid-ambulante u Zrenjaninu

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh