I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Simo Salapura novi gradonačelnik – zamenik Saša Santovac(VIDEO)

Simo Salapura izabran je za novog gradonačelnika Zrenjanina na drugoj sednici novog saziva Skupštine grada. Vest o izboru Salapure za prvog čoveka grada nije iznenađenje s obzirom na to da se prethodnih dana intenzivno pominjao kao jedini kandidat za to mesto.

Simo Salapura

Za njegovog zamenika izabran je Saša Santovac koji je ovu funkciju obavljao i u prethodna dva mandata.

Tokom sednice izabrano je novo Gradsko veće u sastavu Marinel Mendrea, Dragan Gudžev, Dragan Vulešević,Radovan Višekruna, Dejan Damjanović, Saša Kandić, Slaviša Vlačić, dr Mile Kovačević i Jožef Stojko.

I Taxi Zrenjanin

Za zamenika predsednika Skupštine grada Čedomira Janjića izabran je Oliver Mitrović, nekadašnji predsednik tog tela. Za zamenika sekretara skupštine izabran je Nemanja Malinić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Simo Salapura, biografija

Rođen 04.05.1980. godine. Doktorand studija fizičkog vaspitanja, sporta i kineziterapije. Obavljao funkciju generalnog sekretara Sportskog saveza grada Zrenjanina u periodu od 2014. do 2017. godine. Bivši sportista, državni reprezentativac, nekadašnji trener i selektor državne karate reprezentacije, autor i koautor više naučno-istraživačkih radova iz oblasti sporta, aktivan u razvoju i promociji sportskih programa za osobe sa invaliditetom. Pre izbora na mesto gradonačelnika Zrenjanina, Salapura je obavljao funkciju pomoćnika prethodnog gradonačelnika, Čedomira Janjića. Član je Srpske napredne stranke.
Oženjen je i otac dvoje dece.

 

GORAN KNEŽEVIĆ I JOŠ 4 POSLANIKA PODNELA OSTAVKU

Na početku sednice Goran Knežević je podneo ostavku na mesto odbornika Skupštine grada. Tokom sednice to su uradili i Ivana Tešić, Miroslava  Najdanovski, dr Vladimir Arbutinov i Jasmina Vujanov što je Skupština prihvatila i donela rešenje o njihovom prestanku važenja mandata.

Odbornici opozicionih stranaka predložili su dopunu Dnevnog reda tačkama koje su se odnosile na transparentnost podataka o svemu što je do sada urađeno u vezi sa „fabrikom“ vode, potom da se ponovo organizuje javna rasprava o fabrici „Ling long“ kao i da se konkretizuje inicijativa UG „Stop kafileriji“ što većinom glasova nije prihvaćeno. Odbornici opozicionih stranaka takođe su imali primedbe i po tački Dnevnog reda o izmeni Odluke o kategorizaciji opštinskih puteva i ulica na teritoriji Zrenjanina po kome se naziv državnog puta kroz radne zone Jugoistok I i II, odnosno izgrađen deo obilaznog puta oko Zrenjanina, menja u „Aveniju Linglong“.

Kremanska voda
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh