I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Šijan : Mleko proizvedeno u srednjem Banatu ispravno

MlekoVlada Vojvodine započela je danas ispitivanje kvaliteta stočne hrane i mleka na prisustvo aflatoksina M1 na farmama u Pokrajini, a uzimanje uzoraka radiće Naučni institut za prehrambene tehnologije (FINS) iz Novog Sada.

Vojvođanski sekretarijat za poljoprivredu saopštio je u dopisu poljoprivrednicima da će se prilikom uzimanja uzoraka popunjavati anketni list, koji je izradila radna grupa za praćenje stanja prisustva aflatoksina u životnim namirnicama i stočnoj hrani.

„Po dobijanju rezultata analize uzetih uzoraka radna grupa će dati preporuke za poboljšanje kvaliteta stočne hrane. Kako bi pomogla poljoprivrednicima Vlada Vojvodine će snositi troškove uzorkovanja i analiza stočne hrane i mleka“, navodi se u dopisu.

Dodaje se da će u saradnji s Centralnom asocijacijom proizvođača mleka Vojvodine, malim proizvođačima biti nabavljeni adsorbensi, a po potrebi i kvalitetna stočna hrana iz robnih rezervi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

„U zajedničkom interesu je da se postojeća situacija što pre poboljša, stoga očekujemo vaše razumevanje i saradnju“, navodi se u dopisu.

Vojvođanski sekretarijat za poljoprivredu ponovo je danas uputio apel Vladi Srbije da naloži prerađivačima mleka obavezan otkup mleka bez obzira na kvalitet, „jer štetu moraju da snose oni koji prave najveći profit, a ne siromašni proizvođači mleka“.

SREDNJI BANAT : POTVRĐENA ISPRAVNOST MLEKA I STOČNE HRANE

Načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga Dušan Šijan izjavio je danas da su ga nadležne inspekcije obavestile da je mleko proizvedeno na području tog okruga ispravno, što se odnosi i na stočnu hranu.

On je na konferenciji za novinare rekao da su proteklih dana vanredne kontrole veterinarske inspekcije potvrdile ranije rezultate o ispravnosti mleka kod proizvođača i prerađivača na području okruga, što znači da je mleko ispravno i dozvoljeno za upotrebu.

Izor : Tanjug, RTV

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh