I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Sibirska avantura: Evropa „mačiji kašalj“, Zrenjaninci stigli u Rusiju

Ilija Jovanov i Bogdan Jonjev krenuli su pre sedam dana put dalekog Sibira, s ciljem da stignu u grad Irkutsk i okupaju se u Bajkalskom jezeru. Za sada su prešli 3300 kilometara, dobra stara „Dvojka” radi bez greške, ali pojavilo se i par prepreka na početku njihove avanture duge 17.000 kilometara.

– Prva tri dana smo bili u Evropi i sve je prošlo kako treba. Prvog dana smo već stigli do Poljske, zatim drugog do Litvanije. Trećeg dana su se javili problemi sa carinom i morali smo da čekamo 10 sati. To je bilo veoma iscrpljujuće, granica je bila užasna. Kada se to konačno završilo, nastavili smo dalje po planu, stigli do ruske prestonice po zaista izvanrednom autoputu i doživeli čuvenu moskovsku gužvu koja je sigurno barem pet puta gora nego ona u Beogradu – javlja nam Ilija Jovanov iz Rusije.

Tu nije bio kraj saobraćajnim nevoljama jer su dvojica Zrenjaninaca išla putem na kojem se vrše radovi, što je na kratko usporilo avanturu, a nakon toga su stigli u u prelep grad koji je do 1990. nosio ime po poznatom piscu Maksimu Gorkom.

Fordomanija

– Dalje smo išli prema gradu Vladimir u kojem smo prespavali, ali je put bio znatno otežan i usporen jer su u toku radovi. Zatim smo stigli u Nižnji Novgorod, prvi grad u kojem ćemo se zadržati. Centar, pešačka zona, šetalište na Volgi, mnogo crkava – grad je zaista prelep. To je prvi utisak nakon 3.300 kilometara vožnje i velikog umora, ali ovo je zaista vredno svega toga i pravo je osveženje. Postojali su problemi sa razmenom novca, pošto evre niko ne prihvata, a kartice ne baš svako, ali to je sada rešeno. Još malo odmaramo i sutra nastavljamo za Kazanj – rekao nam je na kraju Ilija Jovanov.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh